En skremmende opplevelse

En sedvanlig tidlig morgen kom storebror tassende inn til oss, og var veldig så våken. Han herjet og styra såpass at lillebror også våknet, og humøret hans var ikke helt på topp takket være den litt brå vekkingen. Men bare litt småsutring.

Imidlertid, like etter at han hadde spist, begynte han plutselig å illskrike. Ikke vanlig til han og være, men likevel. Jeg forsøkte en ny pupp, men han protesterte bare mer. Bysset og bar litt, men ingenting hjalp. Helt rasende gutt.

Nå ble jeg faktisk litt satt ut, for han er virkelig en nokså rolig kar. Men han har jo hatt skrikeøkter før og. Bare det at jeg liksom ikke kjente han igjen nå. Jeg tok av han soveposen han lå i, for han skrek seg jo ildrød og glovarm. Og da så jeg det straks.

Der var det en løs tråd som hadde surret seg rundt en bitteliten tå. Stramt. Tåen var blitt hoven og helt blå.

Heldigvis fikk jeg løsnet tråden raskt, og fargen kom tilbake i tåen. Etter noen minutter smilte den gode gutten min igjen, og alt gikk takk og lov helt fint, inge varige men.

Men jeg fikk meg en skikkelig støkk – man kan miste lemmer av slikt. Hadde det vært inni en sokk dette skjedde hadde jeg jo aldri tenkt på å kle av han. Jeg var så fokusert på de vanlige tingene: sulten? Bleie? Rap? Gulp? at jeg ikke tenkte på at noe faktisk kunne være skikkelig galt.

Har du en dårlig pasient, undersøk hele! Kle av han. Alt. Skal huske det når det gjelder unormalt illsinte babyer fremover også.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Barseltid, Parenting og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En skremmende opplevelse

  1. Elin sier:

    Huff, høres helt forferdelig ut! Disse små, forsvarsløse babyer som ikke kan fortelle (i ord) hva som er galt 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s