3 måneder og håret faller av…

Jeg ble visst borte på ferie i noen uker jeg. Og siden sist har lillemann rukket å bli 3 måneder gammel, god og rund, og stort sett blid som en sol. Håret mitt har begynt å falle av – uungåelig nok – og mine tilmålte uker med noe som nesten ligner tykt, glansfullt hår er definitivt forbi. Gravidekiloene mine derimot, de har ikke tenkt å falle av i det hele tatt denne gangen virker det som. Vel, vel, bagateller.

2016-08-03 14.47.48

For 3 måneder gamle babyer – de er deilige de! Dette gjelder sikkert ikke alle altså, men på tre måneder har de fleste vokst av seg kolikken sin, ammingen har enten gått seg til eller man har endelig gitt det opp og slått seg til ro med flaske (forhåpentligvis i alle fall), og ungene virker sterke, våkne og er noen sjarmerende små flørter altså. 3 måneder er virkelig en fin milepæl og en fin tid – bortsett fra en bitteliten detalj. Det krever sin kvinne å brødfø en 3 måneder gammel godklump altså! Herre himmel så mye jeg ammer. Ikke hør på de som sier at man ammer hver 3.-4. time, det er ikke sant vet du. Eller, det er det jo sikkert da, de fleste gjør jo sikkert det, men ikke alle. Absolutt ikke alle… Noen av oss ammer i alle fall langt oftere enn det.

2016-08-05 11.46.54

Økedager ja. De burde jeg sikkert lage et eget innlegg om forresten. Man tror liksom ikke helt på at det skal være så slitsomt før man sitter der. Og bare. Nesten dør litt, liksom. Vel vel, de går over, og snart kan vi begynne med grøt – takk og lov!

FullSizeRender

Skjønner ingenting av hvorfor jeg ikke går ned i vekt av meg selv, forresten… (Jada, prøvde å skrive oksehunger;-))

Så litt deilig er det at ferien er over også altså. Jeg har jo skrytt litt av at jeg syns det gikk så greit å få unge nummer to – men det varte bare til vi skulle på vår første ferie viste det seg. For oh my. Så mye stress det var å få to unger ut av huset! Jeg brukte jo en hel forbannet dag bare på å pakke jeg. Og vi var bare borte i litt over en uke. Vi har lagt opp til altfor mye kjøring og farting (klassisk amatørfelle) – og du vet. 3-åringer. Smokkeslutt og bleieslutt og takk og lov for barnehager!

For nå er permisjonslivet tilbake i vater – og mor ser frem til mandager igjen 🙂 God uke!

 

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Amming, Barseltid. Bokmerk permalenken.

2 svar til 3 måneder og håret faller av…

  1. Glamourlegen sier:

    Synes du ser kriminelt fresh ut jeg 🙂 Lurer på en ting – HVOR lenge skal det derre håret holde på med å dette ut? Mener å huske at det varte i evigheter sist, og nå begynner det å bli rimelig glissent…. Kiloene rant av til å begynne med her, helt til det stagnerte og begynte å gå andre vei igjen (insert en tjukk emoji som skrattler og gråter og spiser alt innen rekkevidde). Vi kjenner heller ikke til det derre ´amme hver 3. time´-greiene, føler med deg i meieribobla ❤ God høst!

    • På tjukka sier:

      Takk snille du, det var pent sagt😉 ja, jeg tror og det hårtapet bare varte og varte… Minst 6 mnd eller noe sånt?! Må få sponset meg noe hairextensions snart😂 stor klem fra meieri Siri ☺️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s