Kan jeg…? Bruke bilbelte?

Ja! Svaret er et rungende JA! Ikke liker jeg utropstegn og ikke liker jeg caps lock-skriving, men dette er veldig viktig.

Altså, i utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt at jeg trengte å skrive om dette. Du er gravid, ikke dum. Ergo sum: du forstår at du skal bruke bilbelte. Men så kom jeg over en sak om politiet som mente det var nødvendig med en regelendring, fordi de var plaget av at gravide fikk legeerklæringer på at de ikke kunne bruke belte pga magen. Seriøst? Så da får jeg trykke det inn med teskje da: Du. Er. Ingen. Tess. Som. Rugemaskin. Dersom. Du. Er. Død.

Punktum. Finale.

Det finnes innordninger for gravide, som skal trekke beltet ned under magen. I følge Trygg Trafikk har dette ingen dokumentert effekt. Produsenten sier de har dokumentasjon på at det hjelper, men det gjør de jo som regel (jeg har sendt mail og bedt om dette, men foreløpig ikke fått svar). Du kan lese mer om det her: http://www.nrk.no/buskerud/–utnytter-gravides-sarbarhet-1.11120893

Jeg har prøvd beltet, man ser ikke kul ut. Det kjennes som å ta på seg bleie. Og du må for all del ikke ha på deg skjørt når du bruker det, ikke forsøk å se det for deg engang. Noen syns sikkert det er mer behagelig enn et vanlig bilbelte, er til en viss grad enig. Før jeg ble skikkelig høygravid i alle fall, da syntes jeg det vanlige beltet bare skled opp på magen hele tiden. Men når jeg først var blitt en ordentlig flodhest, holdt det seg pent under magen uansett. Konklusjonen må foreløpig bli at dette er en smakssak, ihvertfall inntil BeSafe sender oss skikkelig dokumentasjon på påstandene sine.

Bilde

Oh my… Jeg glemte visst gravidbeltet mitt hjemme! Best jeg ringer NAF. Eller rørleggeren?
Image courtesy of anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Det som ikke er en smakssak er dette: bilbelte skal brukes. Og hvis noen kjenner noen leger som skriver ut attester på det motsatte, gi meg beskjed eller? Jeg tror fylkeslegen kan ha en høne å plukke med dem.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Kan jeg..? og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s