Uke 9

Bønna er på størrelse med en perfekt liten drue og padler av gårde med svømmeføttene sine i sitt deilige, lille basseng. Hjertet hamrer av gårde (det går i heftig intervalltrening 24 timer i døgnet), og det dannes i disse dager fire ferdige hjertekamre og hjerteklaffer. Øynene og ørene flytter på seg, og med litt velvilje ligner gullungen nesten på et lite mikromenneske nå.

Bilde

«Jada, bare kikk du. Du skal få kjenne og, bare ta oppvasken først. Og litt fotmassasje og kanskje…»
Image courtesy of Grant Cochrane / FreeDigitalPhotos.net

Kan hende du føler deg helt som kongen på haugen eller dronningen av Saba, og bare koser deg der du tripper av gårde med din lille hemmelighet. Eller kanskje du har det mer som en 95-åring med havarert rygg og omgangssyke. Uansett, mannen i ditt liv syns helt sikkert du er usedvanlig nydelig akkurat nå, om du subber aldri så mye rundt i hans joggebukser, med uvasket hår og flekker på genseren. Østrogenet som farer gjennom blodårene dine gir deg den såkalte «pregnancy glow», blodgjennomstrømningen øker overalt og huden gløder visst riktig. Noen av oss blir mer rødflekkede en glødende kanskje, og graviditetskvisene overdøver kan hende effekten. I så tilfelle, vit at dette er irrelevant for alfahannen. Kjempepuppene dine trumfer uansett alle andre eventuelle effekter. Trumfkortet er ditt – og blir værende på hånden din i månedsvis (hvis du er redd effekten skal avta, kan du trøste deg med at de skal bli enda større, true story).

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s