Uke 8

Den kule lille bølla har nå anlegg til både fingre og tær, og den begynner å bevege seg i disse dager. Det er jo ganske stilig, selv om det er lenge til du kan kjenne det. Han har god plass lenge enda, det er masse deilig fostervann å boltre seg i.

Uke 8, da er det på tide å snakke om morgenkvalme. Eller vi kan la det være, det blir jo ikke bedre av det. Men la oss være litt pissed på han (ja, det må garantert være en han) som fant opp begrepet morgenkvalme. Seriøst. Skjult tiger, snikende drage eller noe sånt, den har en tendens til å angripe når det passer dårligst, hvis du da ikke er så heldig å ha besøk av den hele dagen. Eller hele døgnet, gud forby. Det er selvsagt ingen særlig trøst at det sannsynligvis går over i løpet av de neste ukene, for kvalme har en tendens til å suge livsgleden ut av en. Jada, akkurat dette må man få lov til å sutre litt over.

Bilde

Men, yay, bølla har fingre!
Image courtesy of tungphoto / FreeDigitalPhotos.net

Men, yay, bølla har fingre!

Image courtesy of tungphoto / FreeDigitalPhotos.net

Men selvsagt, vi tar fortsatt det onde med det gode (eller var det omvendt): det er ting som tyder på at mye kvalme og andre symptomer er et godt tegn, altså tegn på at denne lille bølla vokser og har det bra, og har tenkt å klamre seg fast til han blir stor og sterk. Så mens du sitter bak en busk på vei til jobb og spyr ut bllindtarmen din, så har han det som plommen i egget og vel så det. Ikke bli bekymret nå, om du ikke er kvalm. 20% blir det aldri, så slapp av.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s