Hva MÅ egentlig være på plass når junior ankommer?

Nettet flommer over av lister for hva som trengs til den lille babyen som ventes. Mange av listene er skrevet av butikker som selger utstyr, andre er sponset av disse, og atter andre er gravide- og mammabloggere som digger stæsj. Moralen er vel at listene er veldig lange. Trenger man egentlig alt dette her mon tro?

Bilde

Uro – ser jo vakker ut, men man klarer seg veldig fint uten
Image courtesy of sattva / FreeDigitalPhotos.net

Jeg er glad i å shoppe, og tilfeldighetene ville ha det til at jeg hadde veldig god tid i ukene før jeg endelig skulle få møte mitt første barn, så potensialet for å ta av litt på utstyrsshoppingen var absolutt til stede. Men babystæsj er dyrt! Sinnsykt dyrt, altså barnevognen vår er vel det 4. dyreste objektet jeg noensinne har eid tror jeg (etter leilighet, bil og forlovelsesring. Sistnevnte vet jeg selvsagt ikke hva kostet, men jeg regner jo med at supermannen vet hva superkvinnen er verdt). Jeg er en økonomisk liten gjerrigknark, så jeg tenkte som så at jeg kan se ting an. Føler jeg at jeg trenger det, kjøper jeg det etter hvert. Luringen! Fungerte veldig fint, kan bare komme på ett eneste bomkjøp (sånne svære oppsamlingsskåler til brystmelk, aner ikke når jeg skulle brukt de, men de kostet vel 100 kroner eller noe).

Så jeg har strippet ned listen til benet. Dette MÅ du faktisk ha på plass til barnet kommer. Altså, hvis rakkeren bestemmer seg for å komme for tidlig, og du ikke engang har dette på plass, er det selvsagt bare å sende mannen av gårde på shopping. Ingen katastrofe med andre ord. Men dette er ting som blir mye brukt, så det kan tenkes du ønsker å ha et ord med i laget. Og dagene på barsel er best å tilbringe akkurat der. På barsel. Ikke i en butikk. I alle fall, en kort liten liste på 4 punkter, det burde være uoverkommelig nok?

1)      Bilsete. Dette kan nok ikke diskuteres. Ungen skal hjem, og du har ikke tenkt å gå. Med mindre du bor på sykehuset, eller på parkeringsplassen.

2)      Barnevogn. Denne kan du saktens klare deg uten i noen dager, men siden vi stripper utstyrsguiden helt til benet i dag, så kan jo barnevognen brukes som seng også. Vognen kan brukes til dagvugge, nattseng og trilleturer fra dag 1 – et lite kinderegg med andre ord.

3)      Bleier og vaskekluter (personlig fan av engangskluter, men det er en smakssak)

4)      1 babydyne eller babyteppe etter sesong, 2 laken og sengesett, 2 bodyer og 2 strømpebukser, samt klær som egner seg til å få ungen hjem i.

Bilde

Har du pupp kan du spare deg for veldig mye utstyr og stæsj
Image courtesy of papaija2008 / FreeDigitalPhotos.net

This is it! Eureka, sier du selvsagt nå, det var slett ikke ille. For all del, hvis du vil følge denne svært korte listen til punkt og prikke anbefaler jeg å bo nokså sentralt. Og ideelt sett bør den nok utvides med blant annet en seng og litt mer klær (ellers blir det mye klesvask). Men resten kan i prinsippet kjøpes når behovet melder seg. Så sant du ikke bor godt utpå landet. Og er enslig og uten bil. Da hadde jeg bunkret opp sånn omtrent som om vi ventet på 3. verdenskrig, og prioritert å fylle kjelleren med bleier. Man skjønner jo ikke hvor mange bleier en så bitteliten tarm klarer å fylle før tarmen er i gang, for å si det sånn.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Barseltid og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Hva MÅ egentlig være på plass når junior ankommer?

  1. Tilbaketråkk: Smokk. Den største oppfinnelsen. Ever. | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s