Ti ting jeg aldri skulle gjøre om jeg fikk barn noen gang

Og jada, jeg har mange, mange flere…

 • Skifte bæsjebleier på stua
  • Enig, syns fortsatt det er sykt ekkelt. Det er bare det at… Ja, jeg vet ikke helt egentlig. Det kjentes så innmari langt til badet? Jeg har ingen unnskyldning med andre ord.
 • Snakke om bæsj og bleier i tide og utide – eller la oss være ærlige – alltid utidige sammenhenger
  • Jeg synder altfor ofte. Beklager, beklager alle barnløse venner og bekjente!
 • Spise middag foran barne-TV
  • Øh. Hadde jeg bare syndet i å gi middag foran barne-TV så. Hva med å løpe etter en lekende gutt med både TV og iPad på og en grøtskje i hånden for å prøve å lure den inn i munnen hans et ubevoktet øyeblikk? Joda, har gjort det og gitt. Det er jo ikke det at pluggen min ikke overlever å hoppe over et måltid eller to, han er i fint, godt hold kan du si. Så jeg hadde jo lovet meg selv å ikke stresse med å få i han mat. Men så har det seg sånn da, at sultne unger også er sykt sure unger. Som ikke sover godt heller. Hva som helst for å slippe den sutringen!
 • La meg selv forfalle så mye som en liten smule i spedbarnstiden
  • Ehem.
 • Krangle med mannen min om hvem sin tur det er til å skifte bleie
  • Eller, krangle med mannen min om alle slags idiotiske bagateller for øvrig forsåvidt. Vi har det fint sammen altså, veldig fint syns jeg til og med, men vi gikk faktisk fra å så godt som aldri krangle til å krangle litt nesten hver dag da vi fikk barn. 99 % av kranglene handler om filleting og idiotiske bagateller, og er ikke viktige i det hele tatt. Helt bortkastet med andre ord. Det var liksom ikke noe å krangle om før?
 • Stresse rundt som en annen lemur for å få ungen til å sove
  • De sovner jo til slutt, ikke sant? Hvis ikke, du fikk vel ikke barn uten å tro at det ville koste litt nattesøvn, eller hva? Og i andre land er de ikke så opptatt av at barn skal sove så himla mye, så la de nå være oppe og ta morgendagen når den kommer. Eh, ja. Sånn gikk det altså ikke. Trøtte barn er sure barn. Trøtte mammaer er både sure og irritable mammaer. Trøtte pappaer er ikke noe særlig de heller egentlig. Så sov, unge, vær så snill, sov!
 • Klage over manglende nattesøvn
  • Den der henger nøye sammen med punktet over. Er man trøtt nok klager man. Hele tiden. Og ihvertfall midt på natten.
 • Være en sånn kjiping som hele tiden må skynde seg hjem eller til eller fra et eller annet fordi ungen skal sove – det være seg natt eller dag
  • Ja, se punktene over her og du. Har man endelig fått til et skjørt søvnsystem, ja, da holder man seg til det. Så får man heller løpe som en villman for å få ungen i seng etter skjema da.
 • Slutte å gå på byen
  • Igjen – punktene over! Pluss alt det andre det innebærer å få barn. Og om man så skulle få sove både hele natten og noen timer ekstra neste morgen, barnet kommer til å kreve sitt resten av dagen likevel. Hvis man er så heldig å ha barnevakt en hel helg – vil man virkelig bruke den på å være sliten og fyllesyk? Nei. Man vil ikke det. Man vil visst bare sove. Og drikke ordentlig varm kaffe. Og gå på do alene. Og dusje lenge og veldig varmt. Og ta seg en blund til egentlig.
 • Aldri. Aldri aldri. Aldri aldri aldri. Aldri. Dra på charterferie med All Inclusive.
  • Ja. Skal for den da dere! Glad påsk ønskes dere alle fra «syden» 😄

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Parenting, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ti ting jeg aldri skulle gjøre om jeg fikk barn noen gang

 1. Lene skaaden sier:

  Kjære vene, kjære Siri!
  Hva har skjedd med at jeg ikke har fått med meg bloggen din på aldri så lenge!? Den er jo helt herlig ❤ Fulgte deg litt i starten, men så må det ha skjedd noe et eller annet sted slik at jeg falt helt ut. Du skriver kjempefint, inderlig, ærlig og morsomt. Kan tenke meg at den er til stor hjelp og trøst for mange. Er så saktens enig med deg i det du skriver, spesielt om ammepoliti og behovet for at noen snart trekker i nødbremsen når det gjelder dette. Fortsett med denne fine bloggen, er du snill. Lykke til videre.
  Klem fra Lene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s