Ut av byen

Oi, nå var det lenge siden jeg hadde blogget gitt! Sammensatte årsaker til det (som vi leger sier når vi ikke helt vet hva som feiler deg), men noe av forklaringen ligger nok her:

bilde 2

Jeg kan selvsagt også skylde på denne luringen, som for anledningen har pyntet seg med mammas BH:

bilde-1

Eller på evighetsdansen på jobb, de tapre forsøkene på å begynne å lese bøker igjen, ikke bare sløve foran PCen, at vi har opptatt det sosiale livet vårt igjen etter ensomme masterskrivingmåneder ++ Ja, du vet. Som festlige Jon Niklas Rønning sa det så treffende: jeg er så sliiiiiiiiiten! Et helt barn må jeg ta var på også, jøje meg for en smørje

Men jeg går nok mest for det første. Flytting, ass! Jeg er litt lei kan du si. Når man får barn kommer det en besynderlig forventning fra folk om at man skal kjøpe hus og flytte ut av byen. Helst til et småbruk eller noe. Frisk luft til kidsa! Jeg, et utpreget bymenneske, var ikke helt enig i det resonnementet og syns byen er gull. Klart ungene kan ha det like fint her som på landet – her er det parker og lekeplasser og badeplasser og svømmehaler og lekeland og matkultursenter og museer og teater og mark og skog og sjø og i det hele tatt. Blir da ikke bedre enn det for en liten tass?

Men så er jeg gift da. Og har lært at ekteskap handler om kompromisser. Mannen min har vært helt besatt av a få hus – ikke spør meg hvorfor, men hus er liksom tingen og drømmen og frelsen. Vel vel, jeg så for meg å måtte flytte helt ut til Asker eller enda verre, så da det dukket opp et rekkehus på Ullern som ikke sprengte den økonomiske smertegrensen vår fullstendig i fillebiter (bare nesten), gikk jeg med på moroa.

Det er forresten ikke egentlig et rekkehus. «Kjedet enebolig» står det visst. Men er ikke det bare helt utrolig pretensiøst? For alle praktiske formål er det da virkelig et rekkehus, men jeg har en vag, fordomsfull mistanke om at det der er en viktig detalj for en del folk som bor i området… I alle tilfelle, noen vil vel innvende at jeg ikke akkurat skal ut på landet, Ullern er da ganske sentralt. Joda joda, men selveste Superpapsen har nettopp vært der og det er visst virkelig Oslos kjedeligste bydel. Eller enda verre: the worst place to live in Norway?!

Ai, hvordan skal dette gå! Jo, det skal jeg si dere: med t-bane og buss 🙂 Mitt elskede Torshov og Sagene er innen rekkevidde, og sentrum og Majorstuen enda nærmere enn før. Også får vi jo litt større plass da, det skal bli godt. Og en liten hage. Så joda, jeg gleder meg litt og. Ihvertfall til flyttingen er over og jeg ikke føler meg sånn her hele døgnet:

bilde 1

Og da tror jeg det blir litt mer blogging og. Kanskje. Snakkes fra Montebello dere!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Blogging, Hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Ut av byen

 1. Tihi.. Leste innlegget fra superpapsen i går så når jeg kom litt nedi her så tenkte jeg ÅÅHHHHnei……. Hun har flytta til Ullern…. Visste hun det var sånn der før de kjøpte eller….

  Men jeg tenker litt som så, ting blir hva man gjør dem til og sånn er det sikkert med bydeler i Oslo også. Og jeg må si meg enig med mannen din. Hus er tingen.. Og hage. Selv er jeg jo en notorisk hater av folk og sosialt liv så livet på en fyrlyktholme hadde sikkert passet meg. Men det virker jo som om dere har funnet et flott kompromiss da!

  Grattis med nytt hus, ny bydel og starten på noe nytt. Tipper at det blir helt strålende etterhvert..

  • På tjukka sier:

   Haha – mannen min kommenterte nettopp: «hun casa didriksen må være en fornuftig dame!» Han har nemlig heller ikke glemt at du en gang i tiden skrøt av han på instrgram for at han hadde husket å ta med lue til barnehagen, og når han nå fikk støtte for husmaset sitt ble han nesten litt amorøs her tror jeg 😉

 2. ToPlussTre sier:

  Så spennende! Jeg skjønner overgangen, men ville ikke kalt det heeeelt ut av byen… 😉 Et bra kompromiss spør du meg! Blir sikkert bra det! Lykke til videre med flytting 🙂

 3. EventyrElin sier:

  Hihi, jeg har allerede lest dette innlegget to ganger nå, men det er like morsomt for andre gang, altså. Men, jeg er omringet av små mennesker som elsker repriser..igjen og igjen og igjen… 😉 Jeg er bare innom for å høre om du fikk med deg skrytinga av bloggen din her for litt siden? (Jeg glemte å si fra, pleier å gjøre det, men det gikk litt fort i svingene). Du stod oppført sammen med Superpapsen, faktisk, det syntes jeg var litt festlig.. 🙂 Og. Så er dette en liten runde for å si at jeg ikke har fått til å flytte følgere automatisk med på lasset nå når jeg bytta plattform, så jeg håååper jo du har lyst til å følge meg også på den nye.. 🙂 For det var veldig fint å vite at du var med. Følger deg forresten på facebook – ikke inkognito! – så da får jeg opp det du skriver også der 🙂 Håper flyttinga går bra, og at helga blir super 🙂

  • På tjukka sier:

   Hei, og takk! Nei, du, det skrytet gikk meg hus forbi! Men takker og bukker, og det var jo grådig hyggelig da! Du, jeg har ikke fått med meg at du har flyttet jeg, godt du påpekte det. Følger deg selvfølgelig videre vet du 🙂 Ikke bare har det vært lite blogging, men det har vært lite blogglesing også de siste ukene… Vi er vel i hus! Og gleder meg til å ta opp både blogglesing og blogging igjen 🙂 Klem til deg og ha en fin uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s