Uke 7

Bilde

Gravide først i køen! Kjennes det ut som blæren krymper like raskt som bølla vokser? Det skyldes både økt væskevolum i kroppen og at livmoren vokser.
Image courtesy of cbenjasuwan / FreeDigitalPhotos.net

Bønna kler fortsatt sitt navn, og er nå omtrent like stor som et stort blåbær. Nå begynner det å stikke ut noe greier som skal bli til armer og ben. Hale har lille bølle også enn så lenge, men den krymper snart inn. Den minner fortsatt om et lite sjødyr, nesebor og munn er i ferd med å dannes, og hjernen består av to hemisfærer. Hva som foregår inni hodet på rakkeren vet vel ingen, men det er vel neppe de store intellektuelle diskusjonene hun har med seg selv riktig enda. Med tiden, venn!

Men seriøst, et lite blåbær? Og likevel den magen?! Ai, det var disse deilige hormonene da, ser du. Du drukner nesten i det ultrakule hormonet progesteron. En rakker som du sikkert kjenner godt til fra før, det gir deg de hyggelige PMS-symptomene også. Ja, og nå er det selvsagt enda mer av det i kroppen din. Blant annet får progesteron glatt muskulatur til å slappe av, også i tarmene dine. Så da kan man fort bli både oppblåst og forstoppet. Det fine er jo selvsagt at progesteron hindrer livmorslimhinnen i å forvitre, og det er bra den glatte muskulaturen i livmoren også slapper av, så babyen får vokse i fred. Ja, uten progesteron blir det ingen baby. Så får man ta det onde med det gode, igjen.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Uke 7

  1. Tilbaketråkk: Uke 10 | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s