Uke 19

Sånn, nå har du sikkert vært på ultralyd og puster kanskje litt lettere. Forhåpentligvis har du ikke fått dårlig nytt i alle fall, men kan kanskje sette i gang å handle inn og planlegge litt mer hvis du er interessert i sånt. For all del – du har rikelig med tid – men jeg fikk i hvert fall litt blod på tann etter at ultralyden så fin ut og jeg visste det lå en liten gutt og sparket der inne.

Eller skjer det ikke så veldig mye spennende med lillegull i magen din. Hun vokser i en fart, som vanlig, og huden hennes dekkes nå av et talgaktig fettprodukt, vernix caseosa. Dette beskytter huden mot fostervannet. Med andre ord, ikke mer interessant enn av vi kan snakke om litt andre ting:

Som tidligere nevnt kommer dere til å bli spurt masse om hvilke navn dere tenker på fremover, så det kan jo være greit å ha en felles strategi på hvorvidt dere skal holde dette hemmelig eller ei. Hvis dere velger å snakke om det, må dere også være forberedt på tilbakemeldinger. Man får ikke nødvendigvis den ønskede responsen heller, ikke minst har de eldre generasjonene gjerne sterke meninger om saken. Planlegger dere et virkelig pussig navn, som Bubba Bo eller Toaletta eller noe i den duren, kan det jo tenkes at det er greiest å vente til babyen er på plass, før dere bestemt holder frem gullungen og sier «hils på Titaka Emalja». Dere vil nok få en reaksjon, men kanskje ikke så ville protester som ellers. Og det er utrolig hva selv grandtante Elise kan venne seg til med tiden.

Bilde

Jeg døper deg… Gustolf.

 

Topp 10-navnelistene er kanskje best egnet til å avsløre hvilke navn man skal holde seg unna, men jeg syns ærlig talt ikke man skal bry seg så mye. Hvis man syns navnet er det peneste man kan komme på, og det står på en av disse listene, ja, så går det nok greit lell. Det er ikke så mange i samme barnehagegruppe som heter det samme at de småblir traumatisert av den grunn, tror jeg. Og hvis du har funnet et kanonbra navn som ikke står der, så kan du banne på at det er inne på topp 10 noen måneder etter at gullungen din er døpt. Men da kan man kanskje bare kalle seg en trendsetter, da?

En utrolig irriterende ting noen foreldre gjør, er å ta et helt vanlig, fint navn, men putte på en ekstra bokstav eller stave det litt underlig, bare for å skille seg litt ut. Alle andre ser jo at de gjør det for å tilfredsstille sin egen ekshibisjonisme, og ungen må for evig og alltid stave navnet sitt hver gang han/hun presenterer seg. Tirril, Wilde, Stormm, Oliwer og Xander er like kule og unike unger selv om navnet deres staves på vanlig måte. Nei, legg heller litt innsats å i finne et originalt navn, om det er det som er målet. Men then again, hvorfor bry seg om hva jeg mener, egentlig?

Hygg deg i alle fall med tanken på lille Titaka!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s