Kan jeg… Fly?

Man blir vel den diametrale motsetning til en fugl ettersom svangerskapet går sin gang, men å sette seg på et fly og fly av gårde kan du godt gjøre. En stund var man redd for at kosmisk stråling kunne skade fosteret, men studier på flyvertinner og piloter har ikke vist noen sammenheng. Mange flyselskaper setter likevel flyvertinnene på bakken ganske tidlig i svangerskapet, uten at jeg helt vet hvorfor.

fly

Både graviditet og flyreiser gir en viss økt risiko for blodpropp, så man anbefaler å være ekstra flink til å bevege på seg, bruke «venepumpa» i leggene, drikke rikelig og gjerne bruke støttestrømper. Man skal visst forsøke å drikke så mye vann at man må litt irriterende mye på do – så får man jo bevegelse i samme slengen.

Flyselskapene er særdeles lite interessert i en fødsel om bord, det har en lei tendens til å bli både bråk og søl ved en slik anledning. Og tro meg, du vil helst slippe å føde på et fly du og. Derfor har de fleste flyselskaper en grense for hvor sent i svangerskapet du kan fly. Denne varierer fra selskap til selskap, men det ser ut som det er vanlig å sette strek ved 36 uker for lange reiser, og 38 uker for korte turer. Man kan få unntak med legeerklæring. Men dropp å gå på flyet om du har rier eller vannet har gått om du er aldri så mange legeerklæringer, du 😉

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Kan jeg..?, Reise og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kan jeg… Fly?

  1. likevel sier:

    Jeg hadde en liten flytur i uke 37. Jeg fikk sånn erklæring fra legen på hvor langt jeg var kommet for å gi flyselskapet når jeg skulle gå om bord, men ingen en gang spurte hvor langt på vei jeg var! I motsettning til sånn det er på buss fikk jeg sete, uten å måtte be om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s