Uke 5

Hvis du er en av de som ikke prøvde superaktivt å bli gravid, i alle fall ikke med temperaturmåling, eggløsningstester og timede hyrdestunder (superromantiske selvsagt), har du kanskje ikke ant ugler i mosen før nå. «Skulle ikke jeg hatt mensen snart da? Det var da voldsomt til puppestell jeg har fått meg og. Tror forresten jeg står over den treningsøkten og tar meg en liten powernap isteden, jeg.»

Bilde

Å. Så. Trøtt. Bare en liiiiten blund…
Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Hvert år dukker det visstnok opp et lite knippe kvinner på fødeavdelingen som ikke visste de var gravide. Altså, de ante det ikke før babyen var nesten ute. For de fleste av oss som har vært gravide, virker dette altså omtrent like sannsynlig som at himmelen skulle falle ned i hodet på oss, eller at Linnie Meister skulle gifte seg med kronprins Håkon, eller at alle nettavisene skulle glemme å fortelle oss at Tone Damli har født, men for all del. Det kan jo skje (kronsprinsen giftet seg jo faktisk med en alenemor med en noget broket fortid, men det har jo alle glemt). Og ja, noen sprekinger har ingen plager i det hele tatt gjennom hele graviditeten, og det er selvsagt bare å håpe at du er en av de. Hvis du er mer som en av oss vanlig dødelige, begynner du kanskje å bli litt trøtt nå? Ja, ikke sånn litt forresten. Sånn sove-på-kontoret-og-sove-på-sofaen-og-legge-seg-klokken-halv-ni-trøtt. Uten at det hjelper nevneverdig. Lettere sagt enn gjort å legge opp dagene etter det, men en god unnskyldning for å legge husarbeidet over på din andre halvdel i noen uker i alle fall.

Lille spire vokser i en superfart, og har nå gått fra valmuefrøstørrelse til sesamfrøstørrelse. Et rundstykke blir aldri det samme igjen. Den begynner å ligne på noe greier, et lite rompetroll kanskje? Hodet vokser og organdannelsen er allerede i gang – i slutten av denne uken begynner faktisk det bitte, bitte lille hjertet å slå. Ja, det er svære greier det her. Tror jeg må feire med en bagel med noe frø på.

Bilde

Bon appetit!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke 5, Uke for uke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s