Sutrete gravide kjerringer

Altså. Man skulle tro de var nettopp det, disse luringene som uttaler seg i VG i dag:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10128912

Neida, graviditet er ingen sykdom. Det er kanskje heller bekreftelsen på hvilket fantastisk arbeid en kvinnekropp kan gjennomføre – lage et helt nytt menneske! Det er jo knapt til å tro.

Men det kan sannelig kjennes som en sykdom. Og er det så rart egentlig? Du skal gro et helt lite menneske fra ingenting, det kommer til å svi litt. For noen litt, for andre mye, og for noen heldiggriser nesten ikke noe. Ruging er en kjempejobb, og om man ikke klarer det kombinert med fulltidsjobb, ja, da klarer man ikke det da. Det viktigste er at du og den lille kommer helskinnet ut på den andre siden, og hvis legen mener det trengs en sykmelding til for at det skal skje. Ja, da kan de danske debattantene debattere seg grønne og grå – det er ikke deres sak.

Og kanskje er du like heldig som meg, og våkner en dag et par uker etter fødselen og tenker litt forundret: «Hm. Fravær av plager? Ikke vondt noe sted? Ikke kvalm? Trøtt, men ikke utkjørt…? Ah – nå husker jeg! Det er sånn det kjennes å ikke være gravid!» Det er digg det. God ruging, du gjør en kjempeinnsats, om du er på jobb eller ei. Så kan folk som mener noe annet ta seg en bolle.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s