Uke 11

Den kule lille legomannen/damen vokser fortsatt og er på størrelse med en fiken denne uken. Hvem vet egentlig hvor stor en fiken er, forresten? En kyllingnugget er kanskje en bedre (og morsommere) sammenligning. Bønna er fortsatt vanvittig uproporsjonert, med et kjempehode og en minikropp, men fra nå vil hodet vokse litt langsommere, og snart begynner hun å ligne mer på en liten minibaby. Ja, hun veier forresten nesten ingenting, ikke på langt nær like mye som en nugget, bare ca 5-10 gram eller så. Fosteret har fått øyelokk som dekker øynene helt, og de vil ikke åpne seg før rundt uke 27.

Bilde

Ca så stor er altså en fiken. Og mye penere å se på enn kyllingnuggets, om enn ikke like morsomme å sammenligne et foster med.
Image courtesy of Paul / FreeDigitalPhotos.net

Du kan kanskje kjenne livmoren din i disse dager. Den har nå vokst seg over symfysen, eller skambenet som det kalles på norsk. Legg deg på ryggen og slapp helt av i magen mens du kjenner etter. Du må langt ned, godt under trusekanten, for å finne symfysen, og så kan du kjenne like over. Når livmoren bikker dette benet blir det litt bedre plass i bekkenet, så snart slipper du forhåpentligvis å løpe på do hvert annet minutt. Og snart skal du se at andre eventuelle ubehageligheter kan bli bedre og – det får vi krysse fingrene for!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s