Uke 14

Vi kan nesten ikke kalle bønna for en bønne lenger, han har jo armer og ben og fingre og tær og veiver av gårde der inne. Rette seg ut kan han og. Han er på størrelse med en deilig, søt og god cupcake med glasur og det hele. Og så kan han allerede skjære grimaser og kanskje til og med sutte på totten. Nei, nå begynner han virkelig å bli veldig søt altså.

Bilde

Søtmoms!
Image courtesy of Serge Bertasius Photography / FreeDigitalPhotos.net

Og du føler deg kanskje heller ikke så verst? Noen heldiggriser er jo bare glødende, blide og skjønne gjennom hele svangerskapet, dere vet hvem dere er, men i de kommende ukene vil mange flere føle seg bra. Og fine og, forhåpentligvis. En søt liten klump på magen som kan fremheves eller skjules alt ettersom, kurver og pupper av en annen verden, og så er man jo faktisk innmari glad også da, så man kan ta seg selv i å gå rundt og glise. Og det er jo alltid pent med et blidt ansikt.

Veldig mange kommer til å fortelle deg «nyt graviditeten da», «kos deg med magen» og sånt, forbausende mange faktisk. Jeg må av og til ta meg i det selv, for jeg får lyst til å si det til gravide venninner, og jeg fikk litt lyst til å si det nå og, siden vi var så positive her. Men det er jo bare kjempeirriterende, for det er jo mye mer nytelse i å ikke være gravid (jeg kan bare nevne vin, modne oster og parmaskinke). Som Sigrid Bonde Tusvik sa det så treffende: «det er et jævla nytelsespress å være gravid». Sigrid blir mamma er for øvrig veldig artig om du trenger hjelp til å få tiden til å gå.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s