10 kule ting med å være gravid

Jada, gravide damer syter fælt. Vi har valgt det selv, og alt det der. Det er vi selvfølgelig klokkeklare over, og vi vet vi er veldig heldige som får oppleve det store mirakelet det er å gå gravid, det er ikke alle forunt. Og så er det jo noen praktikaliteter som følger med og, som man kan trøste seg med om dagen er tung:

1)      Pregnancy brain. Ikke kult sier du? Joda, den kan brukes som unnskyldning for så mangt, alle kjøper den, jeg lover. «Ops, der glemte jeg visst det kjedelige møtet… Oi, jeg glemte å handle, så vi må ta take away. Det var jo leit. Glemte jeg å skifte bleie på storesøster før jeg gikk, sier du? Oida, pregnancy brain vettu.»

2)      Det er helt sosialt akseptabelt med raseriutbrudd og gråting i offentligheten. Er noen kjipe mot deg («herregud så stor du er» eller noe i den stilen), smell tilbake. Du kan komme unna med overraskende mye styggedom. Ja, jeg tror sannelig du kan slippe unna med litt vold og.

Bilde

Ser det ut som jeg har to der inne, sier du?! Jeg skal gi deg to, jeg!
Image courtesy of David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

3)      Folk forventer at du skal spise masse. Ingen reagerer på at du forsynte deg av dobbelt så mye som alle andre av kaken. De kommer faktisk til å oppfordre deg til å spise, og de forventer aldri at du selv skal lage maten.

4)      Det er den ultimate unnskyldning for å slippe alle sosiale sammenhenger du egentlig ikke har kjempelyst til å dra på. Funker like bra som å si du har diare, ingen vil spørre etter detaljer.

5)      Du slipper å dumme deg ut på fest, men får det med deg når alle andre gjør det

6)      Aldri en fyllesyk søndag

7)      Du kan forvente fotmassasje uten noen form for tilbakebetaling

8)      Folk blir veldig hyggelige med deg, det er helt sant. De smiler, holder dører, og tilbyr seg å bære handleposene for deg og alt mulig. Det fortsetter mens du triller rundt på spedbarnet ditt, men jeg har hørt rykter om at de ikke liker snørrete trassunger like godt.

9)      Du slipper å holde inn magen i 9 hele måneder. Spis deg stappmett, og slapp helt av etterpå. Uansett om du har pyntet deg til fest, det er bare å slippe den ut. Og graviditetsklær er jo like behagelige som joggebukser, de er som laget for overspising og strikken utvides lett til å holde både to og tre ekstra porsjoner.

10)   I Norge er det ingen automatikk i at du får sitte på bussen. Heller ikke når man er gigantisk og langt på overtid, det er egentlig litt fascinerende. Men det er morsomt å stikke magen ut av jakka, stønne godt og halte litt ekstra, finne en som ser passe sprek ut som har funnet seg et godt sete, og spørre høyt og tydelig om du kunne være så snill å få sitteplassen hans. Åh, det er en fryd å se hvor flaue de blir! Ja, og så har man gjort et statement og, hvis flere gjør det kan det jo tenkes noen begynner å reise seg av seg selv.

Grip dagen verpehøner!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til 10 kule ting med å være gravid

  1. EventyrElin sier:

    Herlig! Men jeg syns å erindre mange «fyllesyk-aktige»-søndager, så jeg er nå ikke helt sikker på den 6`ern 😉

  2. Tilbaketråkk: Graviditetens 7 stadier | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s