Uke 15

Den lille muffinsen din har blitt til en kjempestor muffins, for nå vokser hun i rakettfart. 2 cm og doblet vekt på en uke – det må vi vel kalle en bragd. Hun veier rundt 100 gram nå, så det begynner å bli litt substans på henne og. Og det vokser bittesmå hår, lanugohår, på kroppen.

Bilde

Når det gjelder pussige og meningsløse graviditetssymptomer så har du kanskje oppdaget at du er tett i nesen? Minst en av fem gravide blir visst det. Det skyldes østrogen og andre hormoner, som påvirker slimhinnene i hele kroppen. Ganske plagsomt kan det være også, spesielt hvis du i utgangspunktet har astma, er allergisk eller litt forkjølet. Og det er selvsagt verst når du skal sove, og som vi vet trenger gravide trøttinger sin skjønnhetssøvn. Noen sier det hjelper å puste inn vanndamp, eventuelt med litt mynteessens eller lignende i. Saltvannsspray kan og hjelpe. Hvis det er skikkelig plagsomt kan både vanlig nesespray og allergimedisiner hjelpe, men det må du snakke med legen din om først. Samme gamle maset, men sånn er det bare når man er i en slik delikat tilstand 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s