Kan jeg… Drikke lettbrus?

Jada, det kan du. Men tro for all del ikke du får drikke den i fred! Gravide er selvsagt offentlig eiendom, og alle og enhver mener de har rett til å si noe om deg, kroppen din og hva du nå måtte ha i glasset eller koppen. Så det er meget mulig at du vil få høre at det ikke er bra for sjarmtrollet ditt. Og så veldig bra er det vel heller ikke, det gir jo ikke babyen næringsstoffer eller noe annet den trenger, men det er heller ikke skadelig.

Bilde

Helsedirektoratets råd er ganske klart: det er ingen spesielle restriksjoner i forhold til dette. http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_drikke_brus_med_kunstig_sotstoff

Alle, også gravide, bør holde seg under 1 liter lettbrus om dagen på grunn av konserveringsmiddelet benzosyre. Og så må man huske på koffeingrensen, i Coca Cola er det ca 13 g koffein per dl. Så en halvliter tilsvarer omtrent en halv kaffekopp i koffeinmengde. Du kan lese mer om koffein her. Generelt her i livet er det vel en god regel å tenke «litt av alt og alt med måte», så også med brus og andre godsaker.

For de fleste er det nok bedre å drikke lettbrus enn tungbrus, for å minske risikoen for svangerskapsdiabetes og overvekt. Er du plaget med kvalme og ikke klarer å holde på maten bør du selvsagt heller vurdere ekte sukkersaker. Ellers vet vi fra før at rent vann er det vi alle burde drikke mest av, men kose seg må man en gang i blant. Fikk lyst til å si god helg av en eller annen grunn, men så var det bare torsdag. Jaja, får ta meg litt vann da. Ha en fin dag i alle fall 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Kan jeg..? og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kan jeg… Drikke lettbrus?

  1. Men jeg kan banne på at det var lettbrusen He reagerte på med magesmerter de første ammemånedene! Men det er selvsagt en helt annen sak:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s