Uke 17

I dag har jeg funnet en kanonbra størrelsesekvivalent til minien din: den er både like lang og like tung som en iPhone 4, sånn omtrent. Tøft spør du meg, enda tøffere spør du mannen. Lengden regnes uten bena, så hvis det er en supermodell in spe der inne, er den mange cm lengre i utstrakt tilstand. Nå kan den også bevege leddene sine, og brusken, som skjelettet har bestått av, er i ferd med å omdannes til ben.

Men, i uke 17-18 er du helt sikkert mye mer opptatt av noe ganske annet: det er dags for ultralyd! Mange har kanskje tatt en kikk allerede, men det er nå litt ekstra stas med denne likevel. Selvsagt er det kjedelige medisinske årsaker til at den gjennomføres, men ingen kommer til å spørre deg om det. Det de imidlertid kommer til å spørre om alle sammen er selvfølgelig kjønnet.

Bilde

Ikke noe superbra bilde, men du har selvsagt helt rett hvis du syns denne ungen ser litt ekstra spesielt supersøt ut. Det er han fortsatt 🙂

Det virker som det er en del gravide som syns det er utrolig irriterende at alle spør om det er en gutt eller jente. Personlig syns jeg det er et ganske logisk spørsmål. Hva annet skal man spørre om, liksom? Hvor mange fingre har den? Men for de som ikke vil vite, eller ikke fikk sett det, er det kanskje plagsomt. Hvis du syns det er det jo lov å komme med et bra svar i duren «vi er ikke helt sikre, men vi håper på en liten E.T» eller noe sånt. Andre ideer?

Spennende dager i alle fall, det er stort å få hilse litt på småen. Og litt nervepirrende og, tror mange er nervøse. Hvordan syns du den første ultralyden var? Skummelt?

Lykke til!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Uke 17

  1. Lene sier:

    Var nok litt nervøs ja! Spent på om alt var bra og om det skulle være flere en en :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s