Shit Påmmfritt – STORE nyheter på bloggen i dag!

Denne helgen skulle vi egentlig tilbrakt hos svigers i Sandnes. Det ble imidlertid satt en umiddelbar stopper for det da lillemann sprutspydde i sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Resten av oss venter fortsatt i spenning på å bli smittet, men holder foreløpig hodet over vannet, og håper håper håper at vi slipper unna…

Vel. Det er selvfølgelig ikke dette som er de store nyhetene jeg skal fortelle dere om i dag. Men de er av betydning for at nyhetene kommer nettopp i dag, og jeg må jo drøye så lenge jeg kan, ikke sant? Sånn for å holde spenningen oppe mener jeg. På lørdag fikk jeg nemlig en litt klein pakke i posten – en t-skjorte som er bestilt av meg nettopp til dette formålet. Så i dag, da vi hadde en ekstra bonusdag hjemme i Oslo, og været var så strålende fint, dro vi ut på tur for fotosession. Hovedformålet var å ta julekortbilder av arveprinsen, og noen fine bilder av familien, det gikk som ventet sånn passe:

IMG_1600

Bakgrunnen er krise, skyggen til fotografen midt i bildet, guttungen rasende – ja i det hele tatt. Skikkelig julekortmateriale!

IMG_1598

Sitt pent! Se i kameraet! SMIL! Ikke det, nei…

Enda dårligere gikk det da mannen skulle ta bilder av meg i den nyinnkjøpte t-skjorten med det store budskapet. Fordi nummer 1 – jeg liker IKKE å posere for bilder, og nummer 2 – mannen min syntes åpenbart det var enda kleinere enn jeg, og ble så pinlig berørt på mine vegne at han egentlig ville droppe hele greia. Vel, vel, her er altså det beste av mange veldig dårlige bilder:

IMG_1605

Men HEHEY! Tok dere den, eller?

Ice, Ice, Baby, lizm! På tjukka er på tjukka! Jeg kødder ikke engang, det er helt sant. Og dere skal selvfølgelig få være med på denne ferden, det blir jo liksom langt mer sprut over en graviditetsblogg med en vaskeekte gravid forfatter, eller hur?

Som dere ser er allerede magen på plass, og knappen i buksen i ferd med å skli opp. Jeg hadde egentlig ønsket å involvere dere mye tidligere, og heller ta dere med på ferden hvis det skulle gå galt også. Ja, mannen ga meg til og med tillatelse til å være med på «prøvingen» og han, sporty nok, men jeg feiget ut. Først og fremst pga jobben kanskje, jeg var ikke klar til å si fra der før de magiske 12, men også fordi jeg bare selv er litt feig. Jeg tror godt jeg kunne delt en privat historie om spontanabort på bloggen, men kanskje ikke akkurat når alle bare forventet at jeg fortsatt var gravid, om dere skjønner? I alle fall, dere skal få være med herfra. Om noe går galt også, selvsagt, bank i bordet og kryss i taket. Vi har ingen garantier her i livet, hverken før eller etter at ungen er ute. Jeg har ført en slags dagbok om graviditeten på kladden her på bloggen og, tror jeg skal dele det også etterhvert. Noen interessante betraktninger fra tidlig-gravidtiden kan det jo være der, kanskje!

I alle fall er det stor stas her hjemme. Og en hel del syting 😉 Jeg kastet opp senest imorges, og er ikke helt fornøyd med det i uke 14. Hadde liksom planlagt at formen skulle ha snudd nå, jeg da. Å være gravid er fortsatt ikke min favorittaktivitet har jeg blitt påminnet om, mer om det skal jeg love dere at kommer etterhvert. Men kult er det, og glad er jeg, og heldig føler jeg meg, så hu hei! Hurra for lille bølle!

På tjukka er på tjukka!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

24 svar til Shit Påmmfritt – STORE nyheter på bloggen i dag!

 1. EventyrElin sier:

  Jippi!!!! Gratulerer så mye! Gleder meg til å være med på ferden ❤

 2. Hilde Haugen sier:

  Gratulerer! Jeg gleder meg til å følge med! 🙂

 3. glamourlegen sier:

  Hurra hurra, gratulerer så mye med graviditet og lille bøllefrø! Spennende at lille skal bli storebror da! Blir morsomt å følge med videre 🙂 En liten bøllespire her også, ligger to uker bak deg i løypa, og er enig i at svangerskap ikke = favorittaktivitet. Spying høyt og lavt, og masse-masse Afipran. Kanskje det kan være et tema for ‘kan jeg’-serien din? Har trøstelest mye på Relis i det siste 😉

 4. slikejenter sier:

  Gratulerer! Jeg er full av respekt og beundring for dere som gyver løs på nummer to (graviditet altså, dere gyver vel ikke løs på ungen). Jeg er fortsatt utslitt etter nummer en… Men det er jo veldig koselig med en sånn liten nuff, da 😉

  • glamourlegen sier:

   Nå snakker jeg bare for meg selv, men det virker for meg som et langt mer overkommelig (og fornuftig) prosjekt å planlegge/ønske en til etter at førstemann bikket to (selv om det fortsatt føles litt som ren galskap) 🙂 Smaken, baken, etc, men lite tips der altså!

  • På tjukka sier:

   Tusen takk! Hehe, er ikke så imponert over meg selv egentlig 😉 Egentlig var planen at mannen skulle ta seg av neste graviditet, men sånn gikk det jo ikke… Med litt tid kom trangen likevel – men kjenner meg godt igjen i resonnementet ditt!

 5. Ida sier:

  Gratulerer så mye!! Dette blir gøy å følge med på! 🙂 Nå skal det sies at jeg ikke er gravid (eller har barn), men synes nå det er fryktelig morsomt med denne bloggen allikevel! 😀 Har smuglest litt i et år (Føler meg ikke helt «berettiget» til å lese om barnevogner og amming, egentlig. Men la oss kalle det supplerende pensumlitteratur?), og synes du gjør en fantastisk god jobb!
  Stor hilsen og massevis av lykkeønskninger fra en verpesjuk 5.års medisinstudent

  • På tjukka sier:

   Tusen takk Ida! Du, jeg må si jeg blir litt ekstra glad når dere som ikke erhundre prosent i målgruppen leser bloggen min 🙂 DET er jo veldig stas for meg! Håper du syns det blir gøy å følge meg – jeg gleder meg i alle fall til å dele – langt mer personlig enn jeg vanligvis er;)

 6. Mari Sverdrup-Thygeson sier:

  Gratulerer så mye, kjære Siri! 🙂 Så utrolig koselig å høre! Det er absolutt koselig med to småtroll, det kan jeg personlig skrive under på 😉 😉 Jeg gleder meg masse til å følge deg! Jeg har en (ekstrem) interesse for gravide – så ille at jeg faktisk skal begynne på master i jordmorfag nå i januar 😉 Hipp hurra for dere og lille frø 🙂

  • På tjukka sier:

   Tusen takk for det Mari! Og så hyggelig og gøy at du leser bloggen min – ikke minst nå når du skal bli proff og! Hjælp, nå ble jeg litt nervøs 😉 Jeg gleder meg veldig til å bli mamma igjen, og håper du blir med på hele ferden.

 7. Abu sier:

  Gratulerer så mye ! 🎉 ❤ 🎉

 8. Forsvarsfrue sier:

  Åh, gratulerer så mye! Jeg fant bloggen din for noen måneder siden når jeg nettopp hadde funnet ut at jeg var gravid og har ledd og grått litt om hverandre 🙂 Så gøy at du nå er på tjukke igjen!! Yeey 😀

 9. Ellinor sier:

  Gratulerer så mye!! 🙂

 10. Tilbaketråkk: På tjukka på felgen (uke 9-14) – og så innmari kjapt igjennom uke 15-21 | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s