Den første bursdagen

Aiaiai, det er en reklame det her altså, men guddameg så rørende likevel. Virkelig verdt en titt – men hent lommetørkle først!

Til dere som har vært mammaer ett år, eller to, eller en måned, eller kanskje bare en uke – gratulerer! Det er ikke bare lillegull som er verdt å feire spør du meg.

Det er en fare for at jeg ble litt mer rørt av denne enn vanlig er, lillemann fyller sitt første år om bare noen dager, og vi tenkte vi skulle slå til og feire han en hel uke til ende vi liksom. Og er slitne allerede selvsagt. Men også rørte og takknemlige og ikke minst fornøyde og høye på sukker etter gårsdagens feiring, den første i rekken.

Jeg er ikke akkurat godt trent når det gjelder barnebursdager, jeg har bare vært i noen få, og alle det siste året tror jeg. Hvis noen lurte, så er det ikke særlig avslappende, men det hadde jeg vel strengt tatt ikke ventet heller. Vi var i en del bursdager da vi bodde i USA, og ettersom USA er landet der man virkelig kan få kjøpt alt, gikk jeg litt bananas i en partybutikk der borte, og drasset med meg en haug stæsj til «the 1st birthday boy». Ikke særlig classy kanskje, men det er jo stas med pomponger, vimpler og bannere og. Og for en liten kar som har bodd nesten halve livet i «the land of opportunities» syns jeg det var på sin plass med en lett amerikansk svung over feiringen. Jeg fant også mye inspirasjon på etsy.com da jeg bodde der borte, og har fortsatt å handle litt småting, spesielt til bursdager og barnerommet. De har så utrolig mye fint – men det blir fort dyrt når man legger til både frakt og toll. Om man ikke handler kan man likevel finne mye inspirasjon, og noen fine, hjemmelagede gaver har jeg og fått tak i.

Når det gjelder babybursdag (eller – hjelpes, en ettåring er kanskje ingen baby lenger?!) – er det forresten innafor å ikke gi gave til sin egen lille? Jeg vurderte å pakke inn parkdressen jeg uansett måtte kjøpe til han, og liksom si det var gave fra oss, men for junior spiller det jo ingen trille. Førstkommende jul skjønner han vel fortsatt ikke stort av de gavegreiene, så jeg tenkte å droppe det da og… Jeg kan forsikre dere om at han ikke lider noen nød, han har fått langt mer enn han trenger og nesten mer enn han rekker å bruke, men burde kanskje foreldrene likevel gi noe til sin lille? Jeg hadde faktisk ikke tenkt på det i det hele tatt, men vi ga han ingen dåpsgave heller, og det er jo kanskje en sånn ting som han en gang i fremtiden vil spørre om. Eller…? Ai, må gruble ut en lur, minneverdig og fin dåpsgave gitt med en aldri så liten forsinkelse med andre ord.

IMG_1293IMG_1290

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Parenting. Bokmerk permalenken.

7 svar til Den første bursdagen

 1. Gjett hvem som har klart å styre unna den filmen i lenger tid på Facebook og glemte seg helt bort her inne og sitter og griner så vippeforlengelsene truer med å falle av som sjokoladen på en pinup- is i sola…..

  Senk skuldrene mellom slaga, vær til stede sånn skikkelig innimellom og nyt alt som er godt. Inkludert sukker!

 2. Har skjønt at jeg burde spare den filmen til jeg kommer hjem fra jobb! ;D
  Men jeg kjøpte heller ikke gave til He til bursdag eller navnefest! Tenkte at andre kunne få ta seg av den saken;) Pappaen kjøpte derimot en elgitar, som hun skal få bruke når hun blir gammel nok, uten at jeg visste det! :O
  Og til jul kjøpte vi en håndlaget gyngesau med inngravert navn og fødselsdato fra Valdres. Den er dritfin, og vi kjøpte den vel mest fordi jeg hadde lyst til å ha den i stua;)

  Bursdag er så stas! Gleder meg allerede til neste år:)

  • Hahaha, nå klarte jeg ikke å holde meg mer – måtte se den filmen!
   Men herregud! Grein dere av den? Hvorfor det?? 😀 Var jo søt og fin og sånn, altså, men jeg hadde jo forventa noe SKIKKELIG hjertesmerte-greier, jeg:p
   Hilsen Gro Steinhjerte.

   • På tjukka sier:

    Haha – seriøst, gråt du ikke?! Hihi, jeg griner når jeg tenker på den! steinhjerte ja, det skal være sikkert og visst 😉 Sånn sau høres ut som en bra ide til jul, de er jo kjempefine! Og jeg har jo kjøpt masse fine saker til rommet og sånt, jeg får bare kalle det bursdagsgave 🙂

   • Hehe, ja, regner med at du har kjøpt en hel masse man kan kalle gaver til diverse anledninger:) Tror jeg kjører det trikset til jul i år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s