Ting jeg ikke visste jeg trengte – volume 1

Babyer er svindyre i drift, jeg tror man kan bruke tilnærmet ubegrenset med penger på en liten tass. Ikke særlig miljøvennlige er de heller for å si det litt pent. For å bøte på dette har jeg kjøpt så lite som mulig før jeg har visst helt sikkert at vi ville trenge det, så vi har egentlig unngått bomkjøp. Kan ikke komme på en eneste ting vi har gått til innkjøp av som jeg faktisk ikke har hatt bruk for. Altså, den bleiebøtta har ikke blitt slitt akkurat, men den fikk vi jo gratis. Og en og annen ubrukelig gave har junior fått, det tror jeg ikke er til å unngå. Akrylpysjamasen i sjokkoransje ble aldri noen hit gitt…

I alle fall, ulempen med å nekte å kjøpe noe jeg ikke er sikker på at jeg trenger er selvsagt at jeg ikke oppdager lure saker som kan gjøre hverdagen bedre. Flaks for meg at jeg har fått arve litt, med andre ord. Sovepose til baby for eksempel – visste ikke at det fantes engang jeg. Men de er veldig så kjekke skulle det vise seg.

2014-07-09 07.37.57

Soveposer fra IKEA – disse er til litt større babyer, men finnes og for nyfødte

I USA og veldig mange land i Europa brukes de av alle, og er faktisk anbefalt for å forebygge krybbedød helt fra fødselen av. Tanken er at de ikke skal få sparket dynen over ansiktet sitt, jeg har ikke funnet noen dokumentasjon for at det faktisk forebygger dødsfall, men helt ulogisk høres det jo ikke ut. I tillegg sikrer man selvsagt jevn temperatur – nakne føtter finner ikke veien ut i et kaldt soverom. Når babyen blir litt større er det vanskeligere for dem å reise seg opp i sengen og, det kan vel være en bonus for noen (inkludert meg selv).

Jeg har i alle fall blitt stor tilhenger. Og ble veldig glad da jeg fant de på IKEA for en slikk og ingenting. Ikke de vakreste posene kanskje, men ren og god bomull, og veldig praktiske. Ellers liker jeg Aden og Anais sine, både kvaliteten og designet, men de kjøpte jeg i USA, her i Norge koster de flesk.

1035_s

Lett sommerpose fra Aden & Anais

Det finnes ulike tykkelser, men når det er så varmt som det er nå bruker jeg de ikke uansett. Det er bedre at junior sparker av seg et lite pledd og fryser litt enn at han blir for varm i en tynn pose. Det er mye skumlere med overopphetede babyer enn kalde babyer – når det gjelder krybbedød i alle fall.

Hvis vi får en baby til begynner jeg med pose med en gang. Junior trives ihvertfall godt i sin – og det blir mindre sengetøyskift og. De er tykke og bruker litt tid på å tørke, så hvis dere ikke bruker tørketrommel trenger man to (eller en dyne i tillegg).

 

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Babyutstyr, Barseltid. Bokmerk permalenken.

4 svar til Ting jeg ikke visste jeg trengte – volume 1

  1. Jeg prøvde sånn til He i en periode, men vi har det nok for varmt i huset for hun holdt på å renne bort, stakkar. Hun er også veldig varm av seg, så sover best i bare bleia:)
    Mitt største bomkjøp av mange var sånn dunpose til bilsetet! DET ble varmt, det! Selv i 20 minus!

  2. Jeg brukte aldri disse til mine, men jeg er selv vokst opp i en ser jeg på noen bilder. De store bomkjøpene unngikk også vi, babycallen ble veldig lite brukt. Mammahørselen går over til SuperSonic etter fødsel fant jeg ut?

    • På tjukka sier:

      Ja, sant! Vi har en babycall som også brukes lite. Vil ikke kalle det bomkjøp likevel, veldig grei når babyen skal sove ute i alle fall. Og når farmor skal passe 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s