Kaosferie i Italia

Hu hei, for en tur! Jeg sier 6 voksne. Jeg sier 4 barn. Jeg sier – ingen eldre enn 2,5 år. Ett hus. På toppen av en veldig bratt ås med veldig smale «veier». Kan det gå bra? Jadda – det kan det. Men sitsomt, det er det:-)

Kom altså hjem fra en litt kaotisk Italiaferie for et par dager siden. Og dette var jo en helt super måte å feriere på med småbarn, særlig for oss som bare har en. Tre familier leide et deilig hus sammen, og barna kunne leke og herje med hverandre dagen lang. Skulle du sett – det gjorde de og. Lillemann har beundret de eldre barna, lekt og kost seg, og utviklet seg utrolig mye i løpet av en uke. For en gangs skyld var han heller ikke minst, og har fått tøffe seg som  bare det.

2014-06-29 07.21.41

Lillemann på toppen av åsen – verdens tøffeste!

Det blir mer rom til litt voksentid når man ferierer sammen, man hjelper jo hverandre. En date-kveld hver har vi fått, og mammaene har hatt en hel dag barnefri. Med barn i den alderen var det bare vi som hadde muligheten til å putte junior i vognen og gå ut å spise på kvelden med han sovende, så det var helt supert å ha et velutstyrt kjøkken og gode spiseplasser. Vi lagde masse deilig mat, og spiste i ro og mak. Slapp følelsen av å være stuck på en trang hotellveranda hver kveld etter at barna var i seng.

2014-07-01 20.38.15-2

Helt ok å lage mat i disse omgivelsene. Deilig å slippe en trang hotellterasse hver kveld

Men for all del – kaos var det! En sånn ferie passer nok ikke for alle, man skal jo være glad i barn i alle fall. Noen mennesker har litt problemer med å tåle at egne barn ikke alltid er blide, rene og pene, og de bør kanskje finne seg en annen ferieform. Ingen kan forvente at alt er idyll hele tiden – babyer gråter, 2-åringer trasser og 1-åringer griser noe helt avsindig. Sats på et hus med tålelig lydisolering, så slipper man i alle fall å høre at alle barna er våkne på skift.

2014-06-29 07.24.24

Toscana er Europas fineste paradis – dra dit! Vi leide huset «Casa Paddy» via Primatoscana. Nydelig, stort og fantastisk fint, men kanskje en liten smule overpriset. Og helt sinnsyke veier opp dit, jeg har aldri vært så redd i mitt liv da vi kjørte opp natten vi ankom. At vi fant frem kan vi fortsatt ikke helt forstå… Huset ligger en kort kjøretur unna Lucca – som jeg tror må være Italias aller vakreste lille by, så der var vi nesten hver dag. For et koselig sted, med masse god mat, shopping, fine lekeplasser og ikke minst – verdens aller beste gelato. I mengder! Ingen kan is som italienere kan, det er ihvertfall sikkert.

2014-07-02 10.52.34

Lucca – verdens søteste by? Lei sykkel og kom deg rundt hele bymuren!

I området ligger det mange flotte vingårder som byr på omvisning og smaksprøver. Man kan også bo på en vingård, det er faktisk veldig familievennlig og hyggelig, og er man flere familier som reiser sammen kan man ha gården «for seg selv». Et lite stykke unna sjøen er man ofte i Toscana, men jeg anbefaler uansett å leie bil om man bor i området, og da er man på stranden på under en halvtime. For å komme seg mellom byene i distriktet fungerer tog helt utmerket – Firenze ligger 1,5 time unna (men bare dropp den byen i høysesongen, den er smekkfull, sykt varm og slett ikke barnevennlig. I mai og september/oktober derimot, da er det fint der da).

Vi fløy med Norwegian til Pisa – direkte og greit, og leide bil derfra. Man kan og fly til Milano eller Bologna. Ryanair har mange ruter. Italienere er noen hissige små vepsesjåfører, men det gikk greiere enn fryktet i trafikken.

2014-07-04 10.48.32

Lange mennesker i liten Fiat. Men liten bil bør man ha, veiene er traaaaange…

Italia er Europas beste ferieland tror jeg. Ikke billigst, men slett ikke dyrest. Deilig klima, ihvertfall litt tidlig på sommeren, fantastisk mat og lett å komme seg rundt. Italienere er kanskje ikke det hyggeligste folkeslaget jeg vet om, de kan være rimelig sure og grinete, men de er veldig, veldig glad i barn. Aldri noe problem å rydde plass til fire barnevogner på resturant for eksempel, og litt gråting bryr de seg ikke om. Og barna, hvor kan de egentlig ha det bedre? Pasta og pizza hver eneste dag, liksom?! Like fornøyde som mannen min de – han var i pastahimmelen i alle fall 🙂

(Men dere, jeg skriver tross alt en graviditetsblogg her: finn et annet land om du er gravid. Man kan jo ikke spise noe som helst av godsakene her omtrent, for ikke å snakke om vinen som er overalt. Nei, Italia uten parmaskinke, det er triste saker det…)

Ja, en ting til: mannen min er ikke så glad i at jeg legger ut bilder av han på bloggen. Flaks for meg at han ikke gidder å lese den da – MUAHAHAHA! (Neida, har fått lov altså, til et lite bilde en gang i blant. Og han er jo så fin å se på, ikke sant?).

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Reise. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kaosferie i Italia

  1. Ser at denne type ferie ikke hadde vært noe for oss :p Men det det da ut til at dere storkoste dere! Det er bra! Og ja! Det er helt fjernt hvordan de små forandrer seg ved å bare være noen timer sammen med litt større barn, så heg kan tenke meg at minien deres utviklet seg en hel masse!

    Vi hadde planlagt en roadtrip i Italia i fjor vår, men den var vi raske med å avbestille da det viste seg at jeg var gravid! For nope, det er uaktuelt å reise til Italia for aller første gang uten å kunne spise og drikke det man vil:) 🙂

    • På tjukka sier:

      Tror du gjorde helt rett i å avbestille den turen! For et leit land å sitte å sikle på alle godsakene i… Men det var veldig gøy nå altså! Og godt å være hjemme igjen selvsagt – ro og fred liksom, med bare en liten rakker. Var gøy å se hvordan han blomstret, ser litt lettere på barnehagestart nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s