Lettere lettrørt

Når man blir gravid forventer kanskje både en selv og omgivelsene at en blir litt i overkant følsom, lettrørt og kanskje til og med noget ustabil sånn rent emosjonelt. Det var jeg og forberedt på, og irriterende nok var det sant som de sa. Tårene var liksom alltid like om hjørnet.

Men så skulle det vise seg at det ikke gikk over! Og det hadde jeg ikke forventet. At et fornuft stykke kvinnfolk skulle kunne bli lettrørt etter å ha fått barn, det hadde jeg vanskelig for å tro. Men det er virkelig helt ekstremt.

For altså. På fredag trillet tårene av det litt brokete luciatoget i barnehagen. På søndag gråt jeg da jeg skulle synge «Tenn lys» til frokosten. Sønnen så bittelitt rart på meg kan du si. I går gråt jeg da en dame jeg aldri har truffet engang, men følger på instagram, var blitt gravid etter prøverørsbehandling. Og i kveld. I kveld gikk jeg inn på rommet til lillemann etter at han hadde sovnet for å bre over han. Han var så søt der han lå, sov så fredelig, med et bittelite nesten uhørlig snork for hver innpust. Det snorket der altså. Vippet meg helt av pinnen. Ja, jeg gråter litt enda ser det ut som.

Og snart er det jul, og hvordan i all verdens land og rike skal det gå? Jeg kommer jo i verste fall til å tute meg gjennom hele feiringen. På lørdag skal vi se «Love actually» – som vi gjør hvert år selvsagt, og jeg har begynt å grue meg allerede. En gang gråt jeg så mye av den filmen at jeg begynte å blø neseblod (true story), og det var før all denne mammalettrørtheten kom og tok meg. Skal jeg gråte meg dehydrert denne gangen? Fjerde verset av adventssangen venter om noen dager, vet ikke om jeg klarer å gjennomføre den, jeg gråter av avslutningssangen på «Jul på månetoppen», jeg får klump i halsen av juleavslutning på jobb og jeg er søren klype meg ikke gravid en gang. Hva om jeg skulle bli det igjen – vil det bli dobbelt opp da?!

God lettrørt førjulsstri alle verpehøner og mammaer og andre sippunger 🙂

julelys

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Lettere lettrørt

  1. På tjukka sier:

    Haha – det er jeg veldig enig i! Har enda ikke opplevd å begynne å tute fordi gamlemor ble bedre av blodtrykksmedisiner, kanskje det kommer med økende antall barn…? Men resten sliter jeg med og. Uprofft 😉

  2. Polly sier:

    Jeg så akkurat på Love actually, og så leste jeg dette innlegget 😀 God jul!!

  3. ToPlussTre sier:

    Er lettrørt både med og uten baby i magen. Love Actually har jeg sett utallige ganger og kommer sikkert til å tute meg gjennom igjen. For ikke å snakke om de to små nissene mine på barnehageavslutning eller storebror i skolens juleforestilling! God jul til deg 🙂

  4. Tilbaketråkk: Lettrørt førjulstid i år og (uke 22) | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s