Et etterlengtet helgens sukk

For første gang på ganske lenge gleder jeg meg i dag veldig til helg. Vi har nemlig hatt et par hektiske, og egentlig litt tunge måneder. Mannen min har skrevet masteroppgave (den der greia vi dro til Boston for, om dere husker), i tillegg til full jobb og enda litt, så for alle praktiske formål har jeg vært alenemor i noen måneder nå.

Og ja. All respekt til alle aleneforeldre der ute. Jeg fatter ikke hvordan dere gjør det for å være ærlig, og jeg har jo bare en liten gutt å ta meg av.

Nå er oppgaven ferdig, og selv om jeg har en litt stor jobbfrist selv og, en liten sak som må sendes inn innen midnatt lørdag, tror jeg nok denne helgen skal bli riktig fin. Jeg skal få massasje og greier og greier! Gave fra supermannen min som kanskje har bittelitt dårlig samvittighet tror jeg. Men det er slett ikke det jeg gleder meg mest til (selv om det skal bli vidunderlig) – jeg gleder meg så veldig til å være oss tre igjen.

Det har vært mye jobb å være mer eller mindre alene med lillemann, selvsagt. Har gledet meg til mandag og barnehage igjen hver søndag, for å si det sånn. Gutten min, som er 1,5 år nå, er det vi kan kalle en aktiv liten kar. Som selvsagt er en fin måte å si at han er helt vill og gal, og det er helt herlig og veldig morsomt. Bare ikke når det bare er oss to hele tiden… Han er ikke akkurat typen som kan sitte stille på fanget og bli lest for, eller tegne mer enn et halvt minutt før han får maur i baken kan du si. Men det er virkelig ikke det som har vippet meg av pinnen, hardt arbeid er jeg da vant til. Jeg har egentlig følt meg ganske ensom i denne perioden, det er det som har vært vanskelig. Selv om jeg er her hjemme med familie og venner rundt meg på alle kanter, og selv om jeg og mannen min før vi fikk barn slett ikke alltid så så mye til hverandre da heller. Tryggheten i å være to blir så mye viktigere med barn i hus, og følelsen av å være alene så mye sterkere.

For det er jo ingen andre som bryr seg om at tøflusen i dag sa enda et nytt ord. Eller at han fikk latterkrampe da han klarte å gjemme seg i skapet og jeg ikke fant han på kjempelenge. Ingen bekymrer seg sammen med meg over at han ikke setter sammen flere ord enda. Eller at han ikke bryr seg døyt om reglene våre… Og har eksemet hans blitt verre siden i går, eller er det egentlig det samme? Men se – han har lært seg å bygge tårn! Sånt er jo absolutt uinteressant for alle andre enn mammaen og pappaen. Og når pappaen har hodet et helt annet sted – ja, da kan mammaen bli veldig trist over veldig dumme bagateller.

Så nå skal det blir andre boller! Vi skal være sammen og ake og leke og kjøre pulk og gå på ski (som jeg for øvrig egentlig hater, men en nordmann med respekt for seg selv blir jo pent nødt til å ta med ungene på skitur, ikke sant?), og jeg har superduperstore forventninger til livet fremover. Gleder meg helt hinsides!

bilde (2)

Oss tre altså ❤

Ps: jeg fortrenger en liten sak. Vi skal flytte. Om 2-4 uker eller noe sånt, og vi har ikke begynt å pakke engang. Og så skal vi pusse opp litt i tillegg. Noe vi slett ikke kan, vi er helt ubrukelige på alt praktisk arbeid egentlig. Men shit la gå – den tid den sorg. Først er det helg!

Og til dere som gjør dette alene: WOW! Jeg er superfan. Dere er fantastiske – jeg bøyer meg i støvet. En ekstra god helg ønskes dere!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

11 svar til Et etterlengtet helgens sukk

 1. Oh, skjønner godt hvordan du har hatt det! Jeg var mer eller mindre alenemor fra september til nyttår på grunn av husbygging! Grusomt, men heldigvis har jeg hatt mange å besøke i helgene! Det har vært redningen:) Det, og det faktum at vi har fått et skikkelig fint hus, selvsagt, for mannen min er snekker;p Veldig kjekt med en håndverkermann i oppussingstider! 😀
  Kos dere fremover! Hvor skal dere flytte?

  • På tjukka sier:

   Ah, partners in crime! Hadde aldri gått om jeg ikke hadde rent ned husene til alle kjente og kjære, nei 😉 Så utrolig praktisk med snekkermann når man bygger hus da du! Vi flytter ikke så langt, men bort fra Oslo sentrum (Torshov) til Ullern. Jeg er fortsatt veldig lei meg for at vi skal bort herfra hvor vi trives så bra, men skal nok klare å glede meg over bedre plass og hage etterhvert 🙂

 2. Diaperdiva sier:

  Oi! I feel you here woman!! Mannen driver for seg selv, og i det siste har det blitt utrolig mye overtid og helgetids-jobbing… Og det er jo bra det (for økonomi og firma osv.) Men for mitt velbefinnende… not so good. For det ER travelt! Syyykt travelt! (for ikke å stikke det under en stol) Men i morgen, ettermiddagISH, DA er vi to om dette!!!! Og virkelig.. alenemødre burde fått medaljer opp og ned og i mente!!!!!! Hang in there.. 5340 minutter til barnehage på mandag (jepp, fått det med å regne…) Men så er det det disse fine øyeblikene da… da er jo alt verdt det ❤ ❤
  Skal dere flytte fra mitt gamle fantastiske bosted!??? Er det til et sted vi må vurdere? (Ja vi er på kikkern… 😉 )

  • På tjukka sier:

   Haha, du har regnet ut minuttene faktisk! Håper du fikk mannen godt tilbake denne helgen, sånn som jeg endelig fikk :-)! Sukk, det er så skjønt! Vi flytter ja, og hjertet blør litt :-/ Jeg elsker det jo her på Lilleborg, men mannen ville så inderlig gjerne ha hus og hage, så nå blir det rekkehus på Ullern. Han har lovet at vi skal flytte tilbake om to år om jeg fortsatt ikke trives da 😉 Er fortsatt ganske sentralt i alle fall, rett ved t-banen. Så ja, kikk der! Dere får kjempehyggelige naboer i alle fall – haha!!

 3. Åshild sier:

  Hei 😉
  Håper dere fikk en kjempe fin helg !
  Skjønner den følelsen, og kjenner til den 🙂 Har vert litt mye jobb på mannen her også til tider, og ikke få ganger eg har ringt han på jobb når barna har fått til noe nytt e.l. 🙂 Man vil jo så gjerne dele det med noen !! 🙂
  Forøvrig Gratulerer så mye med nominasjon ! Så gøy, og ut fra det jeg har lest, vel fortjent 🙂 Så gøy at noen «litt mindre» blogger også kan bli nominert. Så lykke til !
  Ha en strålende fin uke.
  Hilsen fra Åshild

  • På tjukka sier:

   Tusen takk! Det ble selvsagt casa caos som vant velfortjent men det var riktig stas å være nominert likevel😊 veldig hyggelig at du legger igjen et pip, det setter jeg stor pris på!

 4. Altså, det går fint å være alene. Det går også fint å pusse opp. Bare ta en ting av gangen. Regn med at det koster dobbel så mye og tar dobbelt så lang tid. Spis pizza. Inviter venner. Noen tar barn, andre tapetserer. Lykke til!

 5. ToPlussTre sier:

  Enig med deg – alenemødre er helter!! Lykke til med alt du har på agendaen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s