Essesiell sak til fødebagen

Huff og huff – jeg har oppdaget at jeg har glemt en kjempeviktig ting i innlegget om fødebagen! Leppepomade må nemlig med, og den hadde jeg klart å utelate dessverre.

Altså, jeg hadde jo med, for det står i alle lister at man må ha det, men trodde vel egentlig neppe det kunne være så viktig. Etter mange år med døgnvakter og det som verre er i knusktørr, tett sykehusluft mente jeg at jeg var blitt resistent mot tørre lepper eller noe i den duren. Så feil kunne jeg ta, jeg tror sannelig det er selve fødingen i seg selv som gir tørre lepper jeg – det kom ihvertfall plutselig på under den mest intensive økten – og da hadde det vært krise å ikke ha.

I alle fall: pakk ned leppepomade. Det er vel ikke så farlig hva slags type, men hvis du vil ha et stalltips kan du jo like gjerne slå to fluer i en smekk: den ubestridt beste leppepomaden som finnes er Purelan brystvortesalve (eller lignende lanolinsalver) – den er uslåelig god:

purelan_frontal

Bildet er lånt av medela.com

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Fødsel og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Essesiell sak til fødebagen

  1. Tilbaketråkk: Fødebagen/sykehusbagen | På tjukka

  2. Tilbaketråkk: Nødhjelp til såre brystvorter | På tjukka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s