Kan jeg… Farge håret?

Jada, det syns jeg gravide trygt kan gjøre. Det er nå en masse kjemikalier i hårfargeprodukter og det meste annet vi omgir oss med, og alt er som kjent giftig i store nok mengder. Det gjelder stoffer vi får i oss via alt vi spiser også. Når det er sagt så er jo ikke hårfarging noe som akkurat er nødvendig for helsen vår (selv om det er fint å slippe å føle seg som en gråhåret dass) – så er du litt nervøs for kjemikalier og slikt er det jo bare å la det være.

Et par studier (her og her) har antydet en sammenheng mellom hårfarging og nevroblastom (en sjelden kreftform) hos barnet – det er jo ikke noe artig å tenke på, men andre studier finner ikke en slik sammenheng. Så langt vil jeg karakterisere sammenhengen som rent teoretisk, og de offisielle rådene fra Helsedirektoratet er også at det er greit. Men man trenger jo kanskje ikke farge håret annenhver uke, og heller ikke bade hele kroppen i hårfarge om du nå skulle få den lysten… Sånn for sikkerhets skyld?

Selv brukte jeg graviditeten som en ganske god (evenetuelt dårlig) unnskyldning for å få håret farget hos frisør – tenkte at der er det sikkert regler med tanke på utlufting av avgasser og sånt. Finere blir det jo helt klart og, selv om det koster flesk. I tillegg er det jo litt upraktisk å holde på med sånt med en kjempemage, så fant ut at det var en grei deal. Har vel strengt tatt fortsatt med det også, det er nå ikke mange timer i løpet av en måned en huløyd småbarnsmamma blir dullet og stelt med – så jeg tar det jeg får. Det fortjener du og syns jeg!

ID-100114306

Skjønnheten kommer ikke innenfra – de grå hårene derimot…:-) Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Kan jeg..? og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kan jeg… Farge håret?

  1. Glamourlegen sier:

    Stemmer i her. Tok en skikkelig shinings i uke 8 eller hva det var, luksus for hun som var på tjukka og følte seg ufresh! Hvis jeg er så heldig at det blir en neste gang skal jeg likevel bruke dette (faaarlig hårfarge) som et argument for å punge ut for behandling på Balanzera (øko-greier på Løkka, må vite. Bruker dem nå, uten andre argumenter enn at de er flinke og at det er koselig der).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s