Sommeren er over

…og den ble lang! Ganske lenge siden jeg har kikket innom ser jeg, og jada, jeg har savnet det (og dere).

Siden jeg ikke har vært her og plaget dere med min mening om viktig og uviktig i mammabloggverdenen i løpet av sommeren tenkte jeg å ta en kjapp oppsummering nå. Sånn at dere vet hvor jeg står i alle sakene som har rast i bloggolandia liksom, det må dere jo lure fælt på ;.-) Hvis heller ikke du har hengt helt med i svingene, følger er kjapp oppdatering (og mitt ydmyke fasitsvar på problemstillingen):

 • Bufdir-direktøren syns det er råskummelt og skammelig at foreldre flest syns de gjør en bra jobb med å oppdra barna sine og at ingen burde våge seg på noe sånt uten å søke profesjonell hjelp (dere tvilte vel neppe, men jeg er på ingen måte enig, for å si det sånn)
 • En frue har kastet stygge gloser på en mamma som ammer 4-åringen sin i full offentlighet (jeg syns og det er litt weird, men skjønner ikke at folk ikke kan få gjøre som de vil)
 • Noen syns det er trist at kvinner bytter etternavn når de gifter seg (jeg syns fortsatt folk skal få gjøre som de vil og at man ikke trenger å legge seg opp i alle andres valg absolutt hele tiden)
 • Pilotfrue syns det bare skulle mangle at kvinnen bytter etternavn når de gifter seg (hvem er pilotfrue?)
 • Og hvor mange bloggere som definerer seg som noens frue finnes det egentlig der ute? Sinnsykt mange skulle det vise seg! Jeg begynte nemlig å søke – og alle tenkelige varianter er brukt tror jeg. Den selvfølgelige fotballfruen har vel strengt tatt byttet bloggenavn, men i tillegg til hun som tydeligvis er gift med en pilot finnes det både treningsfruer, kunstnerfruer, komikerfruer, perfekte bærumsfruer, breddefotballfruer, fitnessfruer, pappafruer og koner til (som egentlig kunne kalt seg bloggerfrue, så hun skal faktisk ha for å være hakket mer original en resten av hopen). Ja, jeg er for øvrig konsulentfrue. Men holder meg ved min lest likevel jeg, og presenterer meg heller som den legen jeg er.
 • Hvis du for øvrig ønsker å snakke ned en kronikk skrevet av en lege, kan man bruke en enkel hersketeknikk og kalle legen (en kvinnelig en, selvsagt) for tidligere medisinstudent. Men det er jo selvsagt sant, da. At leger er tidligere medisinstudenter, mener jeg.
 • Noen syns vi skal innføre ettbarnspolitikk (man kan ikke fortelle folk hva de skal gjøre på soverommet! Det har jeg lært av Hans Rosling – se denne – den er briljant)
 • Noen syns det er egoistisk å få barn, andre syns det er egoistisk å ikke få barn (fasiten er selvsagt at vi alle er egoister og velger å få barn eller ikke få barn først og fremst for vår egen del – og IGJEN – når skal vi slutte å legge oss opp i alle andres valg? Er det ikke fint at alle er forskjellige da? Barn av regnbuen og krig og fred og religion og politikk og sånt)
 • Hjemmeferie har virkelig vært den store trenden i mammabloggolandia i sommer (fint syns jeg! Men jeg har vært på utenlandsferie selv og har ikke noe særlig dårlig samvittighet for det altså)
 • Barselmammaene har blåst seg noe helt voldsomt opp over at de ikke er alle kafeeieres drømmekunder (det syns jeg ikke de har noen grunn til, for det kan jeg virkelig godt forstå at vi ikke er, hilsen kafe-barseldame-med-mange-barseldamevenninner-som-er-veldig-glad-i-kaffelattedame-numero-uno)

Sånn! Da håper  jeg dere er fornøyd med innføringen og de klare fasitsvarene, så kan vi gå på høsten med friskt mot.

For øvrig har min ferie vært knall! Både på jobb, hjemme og i utlandet. Jeg kan informere om at jeg har en 2-åring i hus om ganske få dager, og at ja, det hender han blir en liten smule sinna. Jeg beholder heldigvis alltid roen selv, selvsagt. Vi har for øvrig dratt med 2-åringen på storbyferie. I juli. I Spania. Luringene. Vel, det var varmt, for å si det slik. Men det gikk overraskende greit altså, tror til og med lillemann hadde det gøy. Og vi har vært på kjærestetur – etterlengtet og veldig deilig. De som følger meg på instagram vet også at jeg har vært på en kjempestor kongress i Roma og holdt foredrag der – og for å si det slik – I nailed it. Det var sykt gøy. Men nå skal jeg liksom sitte på kontoret og skrive igjen, og der er det like rotete som det var før, kaffen er lunken og luften tett, og glamouren og gnisten er liksom ikke like påtrengende.

2015-06-04 14.55.13

Kongressberte. I nyanskaffet blazer. Som jeg, tro det eller ei, faktisk begynte å like ganske godt etterhvert. Powerdressing!

Jeg er altså på ingen måte klar for arbeidshøsten, men det pleier jo å gå seg til. Håper absolutt på mer regelmessig blogging fremover, men lover intet. Veldig glad for alle som fortsatt henger med i alle fall, selv om det tidvis er litt dødt her inne.

Håper ferien din har vært knall, og at hverdagen ikke behandler deg så ille den heller. Vi snakkes forhåpentlig masse i løpet av de neste månedene!

2015-07-07 09.35.19

Mine fine. 2-åring i Madrid midt på sommeren. Faktisk ingen komplett katastrofe, tro det eller ei!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Blogging, Hverdag, Parenting og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

14 svar til Sommeren er over

 1. Glamourlegen sier:

  Der var du ja 🙂 Veldig kul blazer, hvorfra?? Har ingen og føler jeg burde. Uenig i navneskiftesynspunktet ditt , men forøvrig flott oppsummering!

  (Kort sagt – alle kan få hete hva de vil for meg, men AUTOMATIKKEN i at mannens navn velges, at nesten ALLE gjør det – når det er under 40 år siden byttet til hans navn var lovpålagt – føles rart i dette såkalte likestillingslandet. Det er rart at det i dag ikke er 50/50. Jeg mener det er historieløst og tankeløst at så mange tar det valget. Vurderte det selv, skulle gjerne hatt ett navn på alle i familien, men klarte ikke å begrunne valget godt nok for meg selv. Arvelig belastet; Mamma byttet ikke, og det var pappa stolt av. Takk for tyvlånet av såpekassa.)

  • På tjukka sier:

   Blazeren er fra gode gamle H&M faktisk 🙂 Billig og veldig fin i snittet syns jeg. Er forsåvidt ikke uenig med deg, jeg syns i alle fall det er rart at en del damer helt automatisk tar mannens navn (selv om det er et kjedelig et) – men føler liksom at det der er så veldig privat, og en utolig lite viktig detalj når det gjelder kvinnekamp, og det får være hver sin smak tenker jeg. Jeg byttet selv navn (det var et meget bevisst valg), og mannen tok mitt som mellomnavn og, og er fornøyd. Føler liksom ikke helt behov for å forsvare valget, det er familien min vi snakker om. Derfor syns jeg liksom det må være folks egen sak (selv om jeg er enig i at det er pussig at det fortsatt skjer automatisk – men hva vet egentlig vi om årsakene?). Fint å høre fra deg igjen i alle fall!

 2. Velkommen tilbake!
  Selv går jeg på en liten miniferie (UTENLANDS, UTEN(!) BARN! Ikke si det til noen!) om 6 timer:)
  Hilsen «jeg vet faktisk ikke heeelt hva stillingstittelens hans er, men det har noe med entreprenørskap å gjøre-frue» 🙂

 3. Jeg er «separertfrue», er ikke sikker på om den tittelen slår an? Hahaha!

  Ellers er jeg trendy med #hjemmeferie inkl seminar i storbyen (Barcelona, herlig by).

  Velkommen tilbake!!!

 4. slikejenter sier:

  Så kult med konferanse-nailing! Jeg drar alltid fra sånne med «jaja-det-gikk-jo-det-også-godt-det-er-en-stund-til-neste-gang»-holdning. Skal øve meg på å naile! 😀

  • På tjukka sier:

   Hehe, du, det var kjempestas. Det finnes på film, men det nekter jeg å se. Er sikkert ikke like bra som jeg selv følte at jeg var der og da, og hva er poenget med å vite det liksom? Bedre å flyte av gårde på selvtillitsskyen min 🙂 Og power-blazeren min hjalp faktisk!

 5. Kristina sier:

  Hurra, hurra, du er tilbake! Helt eller delvis eller skjelden eller hva nå enn! 😀

 6. Silje sier:

  Det er utrolig inspirerende a lese bloggen din, og hjelper veldig med min egen motivasjon. Vi er i alt skal klaffe fasen, og der har vi blitt en stund. Er no litt fortvilet og leter rundt etter hjelpemidler som hjelper med å bli gravid. Lurte om du har erfaring med det eller vet om noen som har erfaring? Det er noe som kalles Babycomp, skal visst gi deg en indikasjon på når du kan bli gravid. http://www.bli-gravid.no/babycomp Vil gjerne vite litt om erfaringer innen jeg bestiller den. Vel uannsett, tusen takk for en fin blogg, den har gitt meg mye inspirasjon og motivasjon. Silje

  • På tjukka sier:

   Hei SIlje! Takk for kjempehyggelig tilbakemelding 🙂 Jeg kan prøve å lage et eller flere innlegg på dette, det skal jeg sannelig få gjort snart. Kan si med en gang at den babycomp sikkert kan være ok, men den er ganske dyr. Hvis du ikke hahr gjort det allerede kan du laste ned appen fertility friend, fra fertilityfriend.com – den er gratis, og du får en del ekstra informasjon for et par hundrelapper. Skal sjekke det opp, men tror den er tilnærmet like sikker på å anslå eggløsning og sånt som de dyre compe-maskinene. Lykke til, så skal jeg prøve å få skrevet mer snart!

  • Glamourlegen sier:

   Pinkpad er en praktisk og enkel gratisapp, og eggløsningstester bestiller du billig og enkelt på ebay eller billigetester 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s