På tjukka er på tjukka – Den spede begynnelsen (uke 4)

På tjukka er på en aldri så liten jobbreise (helt til San Fransisco!), og benytter anledningen og WiFi i København til et aldri så lite tilbakeblikk. Første uken som gravid kjennes faktisk ganske lenge siden nå, men det er jo egentlig ikke det. Sånn hadde jeg det i alle fall den gang:

Dette innlegget er altså forhåndsskrevet, jeg skriver det nå den 19. august. Jeg har lyst å dele hele reisen med dere jeg, men er litt for feig til å offentliggjøre festen riktig enda.

Men hehey! På tjukka er altså på tjukka! Det vil si, jeg prøver fortsatt å overbevise meg selv om at det er mer en forsinket mensturasjon enn en egentlig graviditet, sånn for ikke å bli altfor lei meg om det skjærer seg, men det funker bare sånn passe. Jeg er både glad og engstelig selvsagt, akkurat som sist.

Ja, jeg har faktisk visst om det en stund, halvannen uke allerede. Som forrige gang jeg var gravid kjente jeg utmerket godt at egget festet seg, og jeg var bombesikker med en gang. Jeg later jo som jeg er en sånn avslappet dame som tar ting som det kommer, men det stemmer jo selvfølgelig ikke i virkeligheten, ihvertfall ikke når det gjelder å lage barn. Jeg har målt temperaturer og tatt eggløsningstester og timet og styra og ordnet, om enn hakket mer avslappet denne gangen enn sist. Vi hadde også denne gangen prøvd noen måneder, så den følelsen da jeg endelig kjente at egget grov seg inn – den var GOD.

Det kjentes forresten som noen veldig skarpe, stikkende smerter på venstre siden av magen, helt oppe rundt navlen og altså langt over livmor og eggstokker. Minnet ikke om eggløsningssmerter eller menstruasjonssmerter i det hele tatt, mer likt luftsmerter kanskje, men liksom ikke det heller. Helt spesiell følelse, veldig tydelig, såpass vondt at jeg måtte åpne knappen i buksen og bevege meg litt rundt (men veldig raskt over) og helt likt som sist, derfor var jeg så skråsikker. Begynte selvsagt å ta graviditetstester kun 2 døgn senere (det er jo bare tåpelig), jeg hadde noen liggende. En venninne som er enda mer nervøs og gira på sånne ting enn meg hadde bestilt ca 100 eggløsningstester og nesten like mange graviditetstester fra ebay, så jeg fikk arve de da hun ble gravid 😉 I alle fall, den var negativ da, men allerede dagen etter var den faktisk svakt, svakt positiv. Og dagen deretter var det absolutt ingen tvil. På tjukka! Wohay!

Vakkert? Ekkelt? Shit det samme - det er bevis i alle fall!

Vakkert? Ekkelt? Shit det samme – det er bevis i alle fall!

Formen er fortsatt finfin, litt ømme pupper, og litt svimmel. Sykt trøtt og sliten, men det tror jeg har mer med å gjøre at jeg er potte forkjølet og gullungen min plutselig har bestemt seg for at soving er for gamlinger igjen. Føler meg faktisk ganske tungpust, det var et av de tidligste symtpomene jeg hadde sist også, men denne gangen vet jeg ikke helt om det er lille bølle sin fortjeneste eller den deilige forkjølelsen jeg har fått.

I alle fall – mest fryd og gammen akkurat nå egentlig – jeg vet jo selvsagt at det ikke vil vare, men jeg prøver å fortrenge det så lenge jeg kan. Nå er jeg supermotivert til å holde meg i form, leve sunt, spise minst 5 grønnsaker om dagen og i det hele tatt stå på som bare det. Kan forsikre dere om at det er et blaff, men lille spire har sikkert godt av det.

Hovedproblemet mitt er kaffedrikkingen – der har jeg syndet mye allerede. Jeg er seriøst verdens verste kaffekjerring. Forsøker desperat å begrense meg til 2-3 kopper om dagen, men jeg har som sagt sprukket flere ganger. Ah, jeg er egentlig ikke så redd for at det er innmari farlig (se koffeininnlegget, jeg tror akkurat dette punktet er litt overdramatisert), men, det er jo fortsatt stor fare for at det går galt, med eller uten kaffeoverdose, og da vet jeg at jeg vil få så innmari dårlig samvittighet dersom jeg ikke har fulgt reglene til punkt og prikke. Vel vel, jeg har kjøpt noe koffeinfritt skvip nå, håper det hjelper.

Men dere – YAY! Jeg er gravid! Det er sykt stas det 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet, På tjukka på tjukka. Bokmerk permalenken.

2 svar til På tjukka er på tjukka – Den spede begynnelsen (uke 4)

 1. Eldri sier:

  Kjempestas! Gratulerer så masse! Ville bare legge igjen en kommentar og si at bloggen din har vært veldig nyttig og artig lesning for meg når jeg var på tjukka selv for første gang! Bebis født 30. august 🙂
  Lykke til med graviditeten, og fortsett å blogge, det er veldig stas å lese!

  Hilsen Eldri

  • På tjukka sier:

   Gratulerer så mye med bebis! Håper alt står bra til med dere begge 🙂 Og tusen takk for gratulasjon – og for at du leser bloggen min. Det setter jeg stor pris på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s