Gravide og fisk

Rådet for fiskespising for gravide er endret – en gledens dag!  Ok da, det skjedde for ganske mange dager siden, men tiden flyr og alt det der. Vi tar i alle tilfelle i mot ethvert budskap som innebærer færre forbud og pålegg med jubel og applaus.

Det er mindre miljøgifter i oppdrettsfisk enn tidligere, og vi kan spise så mye laks og ørret vi vil. Ja, vi oppfordres til og med til økt inntak, så hurra for det. Bortsett fra dette er rådene uendret, du kan lese mer i fiskekapittelet. Selv om du sikkert skjønte det selv, det er fortsatt sånn at ingen bør overdrive inntak av noe som helst, det være seg fisk, vann eller hva det nå ellers måtte være. Variasjon er roten til alt godt, og dessuten mye morsommere enn å spise det samme dag etter dag.

En digresjon nesten uten mål og mening – men vi har begynt med matlevering fra Godt levert på døren. SÅ fornøyde etter noen ukers bruk. I dag spise vi sei med oliventampenade, hummus og tomat- og avokadosalat, som om jeg noensinne hadde kommet på å lage det selv liksom. Men godt var det, enkelt, effektivt og slett ikke så dyrt syns jeg. Best av alt, man slipper å planlegge, det er jo der det svikter til vanlig, og vi ender med å sløse dyrebar tid på butikken hver enda dag. Deilig å slippe, også får man inspirasjon til masse nye retter både med og uten fisk også. Nam!

shutterstock_175878182

Se – en gravid fisk! Siden familien min er så himla allergisk ble det aldri noe annet kjæledyr på meg enn akvariefisk. Guppyene var i alle fall favoritten, føder levende unger og greier og greier. Det var stas, selv om sorgen var stor om ungene ble spist… Og det ble de jo som regel. Vel vel, kjedelig kjæledyr var det i alle fall, men bedre enn ingenting!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet, Kan jeg..? og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s