Hvordan bli kvitt mamma-kiloene – en enkel januarguide

 • Hør på helsemyndighetene når de sier at du ikke skal legge på deg mye i graviditeten. 12 kilo er maks, uansett hvor høyt den gravide kroppen din skriker at den trenger mer mat. Til nød 16, men går du over det går det deg og lille ille. Ille. Ikke hør på kroppen din, hør på helsedirektoratet – ett eple ekstra er alt du trenger!
 • Fød ditt barn på gammeldags, smertefullt vis. Tar unna en masse kalorier.
 • Så skal det ammes! Am, am, am, on demand, til alle døgnets timer. 2 pupper er ikke nok? Ta 4! Ta 6! Så får du kanskje en times pause, eller kanskje ikke. Natt, dag, hvem bryr seg. Am am am.
 • Stå i økedagene, am am og atter am. Du får ikke engang lenger kred for at det faktisk er øking som skjer, neida, det er «bare» en vekstspurt, så ikke klag. Bare am.
 • Sørg for å ha minst ett barn i barnehage, så du kan pådra deg rundt regnet 150 ulike virus i løpet av en vanlig sesong. Mister matlysten av slikt.
 • Få omgangssyke. Fortsett å amme. Spy ingen hindring.
 • Hvis du har barnehagebarn er du også garantert syk gjennom julen, så slipper du å meske deg meg den fete, fæle julematen. Vinn-vinnsituasjon.
 • Få omgangssyke. En. Gang. Til. Men fortsett å amme, for guds skyld! Fortsett å amme, selv om du er døden aldri så nær.
 • Sånn 🙂 Nå burde du være i mål – easy peasy!

Med vennlig hilsen litt sliten tobarnsmor. Som er ganske lei amming. Men: anbefaler amming gjennom omgangssyken likevel, selv om det er helt jævlig (Sorry, jeg liker ikke å banne, men det finnes ikke andre ord for det). Babyen har gått klar av begge spyrundene, selv om alle andre i familien ble dårlig. Det var faktisk verdt slitet! 

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Amming, Barseltid, Hverdag og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

13 svar til Hvordan bli kvitt mamma-kiloene – en enkel januarguide

 1. Kristin sier:

  Haha, veldig bra! Jeg har bare ammet i 7 uker men har allerede rukket å bli, om ikke lei, så ihvertfall grundig frustrert. Siden det kommer så mye melk, holder det vel med én pupp, å nei, du MÅ gi han pupp to også, for stakkar, han har jo bare gulpa opp alt og ikke blitt mett, len deg bakover så ikke strømmen blir for sterk, men stakkar da får han jo ikke ordentlig tak!, du må ikke finne på å håndmelke for da ØKER jo produksjonen, MEN GJØR JEG IKKE DET SÅ SPRUTER DET JO MELK I ALLE RETNINGER! Hilsen litt frustrert førstegangsmor.

 2. Kristin sier:

  Foreløpig har jeg ikke sett noen effekt av dette på mammakiloene. Mat er noe som inntas i bråhast mens babyen hyler, og jeg får tydeligvis i meg mer enn nok.

 3. Kristin sier:

  Gode råd indeed! Selv forenet jeg flere av punktene og slo til med omgangssyke på julaften 🙂

  • Kristin sier:

   Mens jeg fullammet baby.. Prøvde i hvert fall. Sjuka gjorde at utdrivingsrefleksen stoppet helt opp. Så sulten baby hylte hele kvelden og melken lot vente på seg. Jeg håper alt det positive man lærer om amming er sant…;)

 4. Janne sier:

  Ha, ha! Om helsedirektoratet skal lage ein veileder for behandling av svangerskapsrelatert overvekt, så burde dei hente inspirasjon her! Takk for gode råd 😉

 5. Bella sier:

  Jeg syntes amminga gikk så bra så jeg valgte å PUMPE i 3 mnd mens ungen min lå på sykehus. For så å prøve å pumpe meg opp igjen da han var nyoperert. Hvorfor sa ingen at det aldri kom til å gå? 😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s