Uke 12

I dag tar vi en ekstra champagnebrusskål, dere. For hurra, du er i uke 12! Ettersom svangerskap (i hvert fall det første sier de) har en tendens til å gå pinefullt langsomt, feirer vi de milepæler vi kan. Og uke 12 har blitt den klassiske «nå-er-det-offisielt-uken». Årsaken er nokså logisk:

1 – du er ferdig med første trimeste (one down – two to go).

2 – abortrisikoen er betydelig lavere enn før.

På ulike mammaforumer ser jeg at de opererer med et slags prosentskjema for hvor ofte det går galt ut fra hvor langt ut i svangerskapet du har kommet. Disse stemmer nok ikke helt, man må ta hensyn til blant annet alder, andre sykdommer, tidligere spontanaborter og slikt. Jadajada, moralen er at etter uke 12 vil det mest sannsynlig gå godt. Yay!

Bilde

Uke 12 er vel verdt litt fyrverkeri!

På de fleste infosider til gravide kan du nå lese at du føler deg bedre. Ja. Det vet du vel best selv, kanskje? Det er i hvert fall dritirriterende å bli fortalt det mens man fortsatt ligger søvndrukken over toalettskålen. Tålmodighet, kvinne, det vil faktisk bli bedre, ganske snart i alle fall. Kanskje i sånn ca 10 minutter før de andre morsomhetene slår inn, men likevel. Nei, det er faktisk ikke sant. For hemoroider og sure oppstøt og bekkensmerter (opp til et visst nivå nødvendigvis) er som regel mye greiere å leve med enn den der gudsjammerlige kvalmen som suger livsgleden ut av en. Så fatt mot!

Har du fortalt det til de kommende besteforeldrene enda? Hvis ikke, film det! Et kjapt youtube-søk gjør at jeg nå sitter og ler og gråter for meg selv, det er hysterisk morsomt (og rørende) å se hvordan de kommende besteforeldrene reagerer på nyhetene (som presenteres på kreative måter). Jeg pakket inn en liten smokk og ga en litt prematur julegave til både foreldre og svigerforeldre på lille julaften. Det tok ikke lang tid før de tok det hintet… Men sjekk ut disse videoene:

http://www.youtube.com/watch?v=vIixVt4PFz0

Det er bare så ektefølt glede. Skylder på ammehormonene for at tårene renner jeg, er det greit?

http://www.youtube.com/watch?v=-6SashzqYAY

Det tar sin tid før bestemor skjønner hva som skjer (ca 3 minutter hvis du blir utålmodig). Men elsker bestefarens respons: «Oh my God», og etter ca to sekunder fortsetter han med sin egen julepresang…

Hvordan fortalte dere det? Og er det like moro og overraskende ved andre og tredje graviditet, eller må man være litt mer kreativ for å øke spenningen?

Jo, forresten. Babyen er på størrelse med en lime eller noe. Tar en oppsummering på uke 13, jeg.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Uke 12

  1. Ok, den første youtubevideoen du la ut fikk meg nesten til å gråte-le 😛 Har faktisk ikke sett reveal videoer før, men må helt klart titte litt rundt nå 😉

  2. Nå måtte jeg se den første videoen også! Og det var jo akkurat sånn som svigermor reagerte det der!! ;D Skulle ønske jeg filma det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s