Graviditetens 7 stadier

Stadium 1

Du har nettopp lest av den der brutalt ærlige streken, plusstegnet eller smilefjeset. Oioi! Det kjennes litt voldsomt, men du er superspent (eller livredd). Og bortsett fra litt vondt i puppene har du jo ingen symptomer – flaks for deg at du skulle være en av de heldige som slapp unna kvalmen og alt det der. Eller er det bare de andre som syter litt i overkant, kanskje? Du har sikkert veldig lyst til å si det til alle du kjenner og, men tør ikke riktig det. Men kanskje de kan se det på deg – har du den der pregnancy glowen, mon tro? Veldig redd for at det skal gå galt. Men mest av alt lykkelig og veldig, veldig glad.

pregnancy_test_positive_faint

Stadium 2

Neida, du slapp ikke unna alle symptomene likevel. Du er så trøtt, så trøtt. Og sikkert kvalm. Tisser hele tiden, opp på natten og. Litt grå i ansiktet, kvisete som en tenåring – pregnancy glow meg i ræva. Oppblåst er du og, og hvor kom all den prompen fra? Du spiser sikkert hele tiden for å unngå kvalmen, og legen ga deg da visselig et litt strengt blikk da han så vektoppgangen din, gjorde han ikke? Du ser småfeit ut, men babymagen er der ikke enda. Må kjøpe deg en gravidebukse snart, men rekker det aldri, for du må alltid bare sove litt først. Stas dette altså, veldig stas.

Stadium 3

Lykke! Du ser bare ut som den vakreste dama ever, og føler deg som Gisele Bündchen eller noe. Så fin liten kul på magen, og så deilig det er å føle seg frisk igjen. Og virkelig, var det ikke et spark du kjente der? Det kiler, liksom! Nå er det gøy å være gravid, altså. Dette stadiumet kan jo vare hele veien til mål. Eller i ca en halvtime.

Min halvtime i stadium 3. Neida. Fikk da ihvertfall en måneds tid der 😉

Stadium 4

Du skjønner ikke helt hvorfor du ikke fungerer optimalt lenger – du er da ikke så svær enda. Men hvor kom denne tungpusten fra? Innser at det neppe blir noe Birken i år likevel (selvsagt hadde du deltatt om ikke den lille spira kom i veien…). Og leggkramper – hva skjer egentlig? Bli vekket på natten på grunn av sånt tull. Satser på det går over snart.

Stadium 5

Ok, hverken tungpusten eller leggkrampene hadde planlagt å gi seg ser det ut til. Og du veier nå omtrent det samme som en nokså storvokst mann. De lekre støttestrømpene du har kjøpt deg for å unngå vann i bena gjør en god jobb, men å få de på seg er dagens treningsøkt. Trøtt begynner du å bli og, men søvnen er rimelig urolig. Ikke bare må du på do hele tiden, sure oppstøt og tett nese holder deg og våken. Begynner å bli vanskelig å finne en god stilling og, ligger du på ryggen blir du bare svimmel og dårlig. Heldigvis ingen strekkmerker, da. Får se positivt på det hele, snart i mål nå!

Bilde

Strandet hval. Men har man funnet seg en komfortabel stilling, ja, da gir man ikke opp den så lett. Så her blir jeg!

Stadium 6

Ok, der kom strekkmerkene. Du var visst ikke snart i mål likevel. Og du føler deg som en strandet hval. Ja, noen hyggelige damer har påpekt at du ser ut som en også. Ganske ofte er det noen som spør om det er to inni der. Du gikk lei graviditetsklærne dine for noen uker siden, men det betyr ikke noe lenger, for nå får du de ikke på deg uansett. Kan noen skru ned varmen forresten? Herregud, som du svetter. Og den prompinga, nei, den var definitivt ikke over. De koselige små sparkene har blitt byttet ut med en knyttneve i blæra og en fot i ribbena. Sterk liten rakker inni der, han liker selvsagt best å bevege seg på natten. På dagtid er han så rolig at han titt og ofte skremmer vannet av deg. Alle smiler og sier «pass på å sove og hvile ut nå, snart slutt på det, vet du». Ja, den som kunne sove! Det finnes ikke plass til noen urinblære, det er et hode der den var før, å finne en god stilling er helt umulig, urolige ben, hyperaktiv baby, og veldig mange skremmende tanker i hodet gjør jo den saken litt vanskelig kan du si. Og når ble egentlig mannen så utrolig irriterende? Må han puste så høyt liksom?!

Stadium 7

Babyen er ute – lykke! Åh, endelig kan du føle deg fresh og pen igjen, skli rett inn i de fine, gamle klærne dine, gå på shopping, spise deilig hjemmelaget mat med brie og parmaskinke og vin til og sove sove sove. Joda. Eller, glemte jeg en liten detalj? Kommer vel på den om det var noe viktig 🙂

Ble det litt for negativt for din smak? Eller skremt av hva du har i vente? Masse fine ting med å være gravid og, ser her for eksempel.

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Graviditet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s