Uke 22

Endelig har knerten begynt å legge skikkelig på seg, og ligner mer og mer på en minibaby. Det medfører selvfølgelig at magen vokser, noen ganger kan det oppleves som man ser gravid ut nesten over natten. Fra å ha litt sånn ekstra fleskemage til bare – POP – der var det en rund, fin, struttende kul. Og kanskje også POP – der poppet navlen og gitt. Skjer ikke for alle, noen syns kanskje det er litt plagsomt fordi det ikke er særlig pent, det er jeg ikke helt enig i. Min poppet aldri, og det var nesten litt leit. Mest fordi jeg lurte på hvordan det ville føles idet den, ja, poppet. Kjenner man det, mon tro? I alle fall, den går tilbake med tiden, akkurat som resten av kroppen. Tiiiiiiiden. Lang tid. Tålmodighet er stikkordet kvinne, både nå og senere.

Bilde

Ellers er det på tide å ta for seg atter et sjarmerende graviditetssymptom: utflod. Eller som man sier på «fint», Leukhorrea. Grusomt ekle ord begge to spør du meg, men veldig vanlig. Selvsagt ikke farlig, kanskje ikke engang særlig plagsomt, men det kan være ganske mye. Utfloden er ofte hvitere og seigere enn i ikke-gravid tilstand. Brunlig utflod er sjelden farlig det heller, ofte skyldes det en liten blødning fra slimhinnene som er ganske skjøre på grunn av hormonene. Ta det opp med lege eller jordmor hvis utfloden lukter vondt. Hvis du har økt utflod i tillegg til kløe kan det skyldes sopp, gravide kan også bruke reseptfrie soppmidler som Canesten. Spør på apoteket.

Ja, mer om det trenger jeg vel ikke si håper jeg. La oss heller vente i spenning på navlepoppingen 😀

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s