Uke 25

Håret til gullungen vokser godt for tiden, i disse dager kan man ane hårfargen han vil bli født med. Øyevipper har han også. Apropos hår, så har du kanskje lagt merke til at du mister veldig lite? Det var faktisk noe av det aller fineste med å være gravid spør du meg (jeg var ikke blant de som glødet, for å si det pent), jeg fikk jo så tykt og fint hår. Gleden er relativt kortvarig, det vil falle av igjen, det kan du lese om i «en hårete historie».

Bilde

Ok, nå kommer det en lang digresjon om babyer og hår, som ikke har noe som helst med uke 25 å gjøre: Jeg har alltid syntes at babyer er ekstra søte når de har masse hår, men innså da jeg traff mannen min at våre barn neppe ville være særlig hårfagre i den første delen av sitt liv. Den genetikken, vet dere. Da jeg drev og fødte babyen min, ville de overvåke junior litt ekstra, så de prøvde å feste en liten ledning på hodeskallen hans. Mens han fortsatt lå inni magen, altså. Det var ikke så lett, de prøvde mange ganger, men elektroden festet ikke helt. Så de mente det måtte være fordi han hadde veldig mye hår. Ops! Jeg kikket litt bekymret over på mannen min (jeg var såpass godt bedøvet at jeg faktisk tenkte litt på hans ve og vel på dette tidspunktet), for vi har som sagt sett babybilder av hverandre. Og det var ikke mye hår å spore på noen av oss, for å si det slik. Vel, mannen hadde fokus et helt annet sted, og ble heldigvis ikke bekymret for om han virkelig var far til dette hårete barnet, som viste seg å være alt annet enn pelsbekledt da han endelig var på plass. Det var tynne saker. Likevel, mer hår hadde han ved fødselen enn han har i dag, snart 9 måneder gammel, men nå har han blitt så stor at jeg syns det er fint han har et søtt (ikke så rent lite) bowlingkulehode. Han hadde jo ikke sett ut som en baby lenger om han hadde hatt masse hår. Og jeg er slett ikke klar for at han skal være gutt, ikke baby, på lenge enda…

Mer enn nok om meg og supergutten, men helt ærlig, så mye mer spennende er det egentlig ikke som skjer i uke 25. Babyen vokser, du vokser, håret vokser, ja, det er vel akkurat det absolutt alle «uke-for-uke»-oversiktene har å si om denne uken (jeg leser latterlig mange, forresten, men hvis du vet om noen kule, gi meg et hint).

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Uke for uke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s