Ting jeg absolutt IKKE trengte

Jeg skryter for mye, beklager det der. For en stund siden påsto jeg at jeg ikke hadde kjøpt en eneste ting til babyen/barseltiden som jeg faktisk ikke trengte. Men nå har jeg tenkt meg godt om og det er jo selvsagt ikke sant. Skam på skambenet! Klart jeg har gjort noen bomkjøp. Disse for eksempel:

melkeoppfanger

Melkeoppfanger lizm. Skjønner egentlig ikke helt hva de skal være gode for? Skal melken liksom ligge der og skvulpe? Kjempesvære viste de seg å være og, de kan da ikke få plass i en vanlig BH. Konklusjon ubrukelig.

I tillegg kjøpte jeg altfor mange gulpekluter. Og fikk arve en skokk og. Tror sikkert vi har 30 stykker, minst. Så fikk vi altså en sønn som aldri gulpet. Jaja, de kan vel komme til nytte om vi får flere barn kanskje.

Sengetøy viste det seg også at jeg ikke trengte noe særlig mye av, og jeg hadde altfor mange sett. Har gitt bort noen, men jeg ble litt for gavmild og endte med å gi bort litt vel mange lakner. Så her om dagen måtte jeg faktisk ut å kjøpe flere… Auch.

Myggnettet jeg har kjøpt burde kanskje vært brukt, men jeg glemmer det jo alltid, så det må vel og karakteriseres som et bomkjøp. Og så har jeg en vag mistanke om at de dødssøte skoene jeg kjøpte for lenge siden kommer til å være for små lenge før gutten begynner å gå, med mindre han setter opp tempoet grådig snart. De ser fine ut der de står på kommoden, om ikke annet.

Når det er sagt, hvis du skal finne skikkelig ubrukelig babystæsj – go to America! Oioi, det er fascinerende å besøke amerikanske nybakte mammaer kan du tro. De har så mange ting, gjerne minst tre forskjellige stoler til babyen helt fra de er nyfødt for eksempel. Og masse sånne «swadlers» for å pakke de små godt inn. Kan man ikke bruke et teppe, bare? Min venninne Elizabeth tok imidlertid kaka: hun hadde en dings som varmet opp våtserviettene. Og en egen «diaper stacker» – en slags sekk med hyller i til å oppbevare bleiene. Og en gigantisk flaskesterilisator, selv om hun ammet. Og en million andre ting som hun absolutt ikke kunne klare seg uten. Nevnte jeg at hun bodde i en ca 35 kvm stor 2-roms?

Jeg har jo lånt og fått en del ting jeg ikke har brukt da, jeg kan nevne ammeputer (syns vanlig pute funket best), badebøtte som skal være bra mot kolikk (helt umulig å støtte hodet til babyen i den), bleiebøtte og en masse søte små sko til nyfødte. De er det ihvertfall helt umulig å få til å sitte på foten. Hva er dine bomkjøp?

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Babyutstyr, Barseltid og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

10 svar til Ting jeg absolutt IKKE trengte

 1. Ja! Jeg har jo bidratt med bomkjøp tidligere, men nå kom jeg på flere:)
  Jeg kjøpte også sånne melkeoppsamlere… Ikek brukt en eneste gang – før i disse dager da He ELSKER å leke med dem;)
  Og så kjøpte jeg sånn dunpose til bilsetet – ALTFOR varmt!!
  Siklesmekke – He har ikke sikla en dråpe i hele sitt liv.
  Og dyne og dynetrekk. Jeg tror faktisk at den ungen aldri kommer til å bruke dyne. Hun jobber jo like hardt om natta som om dagen, og holder seg god og varm på den måten. Hver gang jeg ser på henne på skjermen på babycallen ligger hun i en ny ende av senga:p

  • På tjukka sier:

   Ah, det var jo en god ide – kanskje Theo og vil like det 🙂 Så var de kanskje ikke helt bortkastet 😉 Siklesmekkene har fått ben å gå på her, men ellers er jeg enig i at jeg har kjøpt for mange ting som var for varme…

 2. Nina sier:

  Jeg må bare le, endte opp med melkeoppsamlere selv. SÅ ekle, store og upraktiske! Ble ikke akkurat brukt nei! Ellers er det vel lov til å ha noen søte sko til babyen før de kan gå håper jeg…det føles absolutt nødvendig selv om det er unødvendig😉💜

 3. Odrun sier:

  Mens jeg elsker mine melkeoopsamlere! Ikke helt det de er ment for men de var gull verdt mot såre brystvorter i starten! Trodde nesten ikke jeg skulle klare å amme fordi jeg ble så sår av å bli brukt som smokk, men etter et par dager med disse var nesten all sårhet forsvunnet som dugg for sola. 🙂

  • På tjukka sier:

   Ah, det var lurt! Jeg brukte noen spesielle ammeinnelgg med et slags plastnett på mot dette, har ikke funnet merket, men skal skrive om de når jeg finner de igjen 🙂 Men godt de kom til nytte!

 4. ToPlussTre sier:

  Jeg skriver under på kommentaren over her – disse er geniale mot såre brystvorter!! Kan skjønne at de ikke er praktiske til så mye annet, men de reddet meg i starten både første og andre gang 🙂 Mye unyttig man kan få men noen ganger viser selv de merkeligste ting seg å ha en funksjon, hehe 🙂

 5. Vi kjøpte også miliarder av gulpekluter når vi skulle ha Eir og jeg lurte og lurte og lurte på hva vi skulle med dem, for det kom IKKE ET ENESTE gulp ut av den ungen. Men skal si jeg fant dem fort frem da Isa kom til verden. Kjøpte til og med flere…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s