Ting jeg ikke visste jeg trengte – volume 3

Ammesjal.

Enig, med en liten nyfødt baby og et stort sjal tiltrekker du deg mye mer oppmerksomhet enn om du bare ammer og viser et lite snev av normal diskresjon. Babyen slipper å bli varm og svett og. Så ammesjalet er ikke nyttig først og fremst for å dekke deg og puppen til, men for å skjerme babyen fra omverdenen. Da sønnen min nærmet seg 6 måneder ble alt som skjedde rundt han når han skulle spise ute så innmari spennende, og vi holdt på å gi opp ammingen mange ganger. Egentlig var bare det å kikke rundt seg i vår egen stue langt med interessant enn å drikke melk. Etter tips fra en amerikansk venninne kjøpte jeg meg et slikt et:

ammesjal

Begge bildene er lånt fra amazon.com

Som dere ser er det rett og slett et skjerf med et hull i. Ikke noe ekstra å drasse med seg med andre ord. Men det hjalp i alle fall mye syns jeg. I tillegg har jeg satt pris på det på reise i utlandet, spesielt på flyturer sitter man mildt sagt tett, med folk fra all verdens ulike land og kulturer, og jeg skulle sikkert ikke brydd meg, men jeg syns det er mer komfortabelt å dekke seg litt bedre til da. Det ser fortsatt ganske rart ut, jeg har en skikkelig lang liten kar som spreller som bare det under der, men jeg får ihvertfall ha puppene mine for meg selv.

ammesjal2

Brukes som et helt vanlig skjerf når man ikke ammer

Jeg skulle ta et bilde av det for å vise nøyaktig hvordan det ser ut, jeg tror nemlig til og med jeg kunne klart å sy dette selv ut fra et helt vanlig skjerf, men så kan jeg ikke finne det lenger. Mitt kjøpte jeg her på amazon, men virkelig, det er bare et litt stort skjerf med et hull til mammas hode. Ikke helt midt på, men litt mot den ene langsiden om du forstår. Klipp, sy en mer eller mindre pen søm, og voila! Bon apetit til lillegull 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Amming, Babyutstyr. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s