Saker jeg savner fra USA

 • Pop Tarts. Ok, det er bare en slags kjeks som man putter i brødristeren, og så er den myk, varm og syndig inni. Nommenom og veldig amerikansk.
SONY DSC

7 vitaminer og mineraler! Fantastisk! Bildet er lånt fra wikipedia

 • At de klarer å selge alt mulig rart, inkludert Pop Tarts, som noe sunt. Tilsetter litt vitamindråper og kliner på et slagord: «Good source of 7 vitamins and minerals». Bra frokost for ungen liksom. Elsker det.
 • Hummus. Det er jo faktik både godt og sunt. Brukte det til alt mulig, som pålegg på brødskiven (supert til babyen), grønnsaksdip og som en slags dressing ved siden av salaten. I alle vanlige matbutikker ble de solgt med masse ulike krydder. Kan jo lage det her hjemme og, men det har jeg så langt ikke giddet. Krysser fingrene for at det kommer på Rema snarest.
 • Banana Republic, Anne Taylor og Gap. Helt klart mest Banana Republic.
 • New York. Oh my, som jeg savner New York.

IMG_0155

 • Sunday Brunch.
 • Oppmerksomheten man får når man triller rundt på en liten baby. Jeg levde jo i den villfarelse at jeg rent faktisk, og ikke bare i mitt eget hode, hadde en helt usedvanlig bedårende søt sønn, for det gikk ikke en dag uten at noen hilste på og bar over seg om hvor skjønn han var. Til og med forretningsmenn i dress – «Oh my God, that is the cutest baby ever!«. Og sønnen min skjønte jo at han var noe ganske spesielt selvsagt. Det gjorde faktisk litt vondt i hjertet da vi kom hjem til Norge og han forventet samme oppmerksomhetsrush hver gang vi var ute og trillet. Han jobbet jo som en helt med å flørte og smile til folk, men fikk ikke stort mer enn et litt skjevt smil tilbake. Hvis han hadde flaks et par koselige ord fra en gammel dame. Jaja, jeg tror ikke han har fått varige men, men mammaens stolthet fikk seg kanskje en aldri så liten knekk og føler seg litt traumatisert.
 • Whole Foods – må være en av verdens mest fantastiske matbutikkjeder. Verdt et besøk bare for å kikke, men jeg tror ikke du klarer å la være å handle.

wholefoods

 • Babygrøten – overraskende nok. Jeg var egentlig veldig skuffet over babymaten jeg fant da jeg kom til USA, jeg hadde store forhåpninger til hvor spennende og bra den skulle være. Det var ganske dårlig utvalg i middagsglass, så middag lagde jeg heller selv, men grøten ble jeg etterhvert veldig glad i. Hvis det sto havregrøt var det faktisk havregrøt, ikke som her hvor de blander alt med hvetemel og mye annet rart. Man måtte selv blande den med morsmelkerstatning og smak, men det kom man fort inn i. Og de hadde desto større utvalg av smoothier og fruktpureer (med grønnsaker, sunne frø og masse spennende), så jeg mikset i vei. Billig var det og.
 • Erfaringen om at det finnes mange veier til mål, også når det gjelder å være mamma. Men det kommer det et helt eget innlegg om – stay tuned!

Nå fikk jeg litt USA-lengsel, så da skal jeg om den supernorske damen jeg faktisk er synke ned i sofaen med helnorsk fredagspizza, helnorsk italiensk rødvin og helnorsk smågodt. Og gå en skikkelig lang tur imorgen, selv om det regner litt. Slikt driver man ikke med over there. God helg ønskes alle!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Reise. Bokmerk permalenken.

7 svar til Saker jeg savner fra USA

 1. Polly sier:

  Jeg har veldig veldig N.Y-abstinenser for tiden… god helg!

 2. Polly sier:

  Får da håpe du kommer deg tilbake før det 🙂 min foreløpige plan er om to år når 1) mini er stor nok til å være en uke hos mormor, 2) kroppen forhåpentligvis er tilbake til det normale *krysser fingra* og 3) når jeg har klart å spare nok shoppingpenger. Det som vil skille neste N.Y-tur fra de forrige er vel at neste gang fyller jeg vel opp kofferten med barneklær istedenfor voksenklær 😉

 3. Hummus er godt. Men skjeldent jeg spiser for gidder ikke lage selv. men du får det i innvandrerbutikker. kanskje ikke så supre som i USA, men som et lite plaster på såret…

 4. Haha, så det er DET som er poptarts! :D. Det er noe jeg bare har hørt om, men aldri sett selv med egne øyne! Ser vel godt ut, men det kunne faktisk aldri falle meg inn å kjøpe noe sånt! ;D

  • På tjukka sier:

   Hehe, det er ikke SÅ godt heller 😛 Men hvis du noen sinne skal bo i USA tror jeg jeg vil si det er obligatorisk å ha prøvd altså. Syndig og deilig til kaffen (på den andre siden vet jeg at du ikke drikker kaffe, og det er jo enda sprøere enn å ikke prøve poptarts i popptartsen hjemland, det må jeg virkelig si altså…;-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s