Fikk igjen på skatten i år, gitt

Over 28.000 igjen, sto det da jeg logget inn på altinn i morges. Steike! Det var veldig gøy, helt til jeg oppdaget at all gjelden (og den er stor) var satt på meg, da. Så mannen hadde fått en like stor baksmell. Jaja. Vi gikk noen småkroner i pluss i alle fall. Bedre enn det året vi fikk over 90.000 i smell i alle fall…

Ja, forresten. Og så gikk jeg ut i permisjon i dag og! Hubba bubba, altså. Nå skal jeg sulle hjemme i 9 fulle måneder. Kose med babyen min. Skifte uhorvelig mange bleier. Drikke mye kaffe latte. Med full lønn. Helt full lønn, faktisk.

Etter det skal pappaen til lillebror være hjemme i noen måneder også. Fortsatt med full lønn.

Om bare noen uker skal jeg føde et barn også. På sykehus. Med den beste hjelpen jeg kan få. Helt gratis skal jeg føde, uansett hva som skjer. Jeg trenger ikke engang betale helseforsikring i forkant, jeg bare tropper opp på sykehuset og får den hjelpen jeg trenger. Om jeg må ta et dyrt keisersnitt, om jeg eller ungen blir syk og trenger kostbar intensivbehandling, ja uansett, så kan vi bruke energien vår på å bekymre oss for nettopp det. Ikke på at vi kanskje må selge huset for å ha råd til å redde livene våre.

De siste ukene har jeg vært delvis sykmeldt. Uten at jeg har tapt en krone på det. Jeg har vært til undersøkelser på sykehuset hver annen uke, innimellom har jeg vært hos fastlegen min, og hver eneste uke har jeg fått behandling hos fysioterapeut. Alt helt gratis. Sønnen min har vært mye syk i vinter, og har vært til undersøkelser hos både fastlege og på Rikshospitalet. Ikke engang da jeg hentet ut medisiner til han på apoteket trengte jeg betale en krone! Helt sant, ikke en eneste krone i egenandel, betalte jeg.

Jeg har studert på universitetet i 6 år, og fått en av landets aller dyreste utdannelser så godt som helt gratis. Før den tid gikk jeg på skole i 12 år, uten at foreldrene mine betalte en krone for det. Gutten min går i en super barnehage, full tid, med varm mat hver dag, for under 3000 kroner i måneden. Jeg trenger ikke spare penger til utdannelsen hans. Eller til lillebror. Jeg får faktisk penger på konto hver eneste måned, bare fordi jeg har fått gaven å være mamma. Barnetrygd kalles det visst, rare greier…

Så når jeg tenker meg om. Steike, jeg får mye igjen på skatten i år!

IMG_4344

Klar for kaffe-lattelivet! 9 deilige måneder venter – på skattebetalernes regning 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Barseltid, Fødsel, Graviditet, På tjukka på tjukka, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fikk igjen på skatten i år, gitt

  1. Jeg skal få lov å betale!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s