Lille pizzatryne

Du vet når du hilser på en liten baby, og du smiler og skryter men inni deg tenker du: «Hmmm… Han der var vel ikke helt heldig med utseendet, stakkars»? Bare en mor og far kan vel synes at den der lille bylten var noe å skryte av liksom.

Sjansene er gode for at den ungen er en sånn 5-7 uker gammel. Skikkelig pizzatryne, full av utslett og kviser. Melkeutslett kalles det, mors hormoner hjelper nok ikke på kvisetilstanden, men flaskebarn får visst ofte litt utslett i denne tiden de og. Mine små gutter har i tillegg i denne fasen vært sykt skjeløyde, og liksom blitt ganske tjukke men ikke på en kjempesøt måte enda heller. Dessuten har begge hatt munkesvei – håret på toppen forsvant plutselig, og det var bare en lekker krans rundt hodet igjen. Legg på at smilene er nokså sjeldne fortsatt, så ja. Det er sannelig godt vi har hatt noen uker på oss til å bli tussete av forelskelse og blind på kjærlighet uansett, kjøttkakefjes eller ei.

Eldstemann sitt utslett var faktisk så hissig at jeg tok han med til legen, jeg. Det var jo litt småflaut da, egentlig, for jeg burde jo ha visst hva det var, men han hadde så mye på øyelokkene at han ikke fikk dem helt åpne en morgen, og det var kommet gule kruster over det hele, så jeg var redd han hadde fått en bakterieinfeksjon oppi grumset. Men mest av alt var jeg nok en altfor engstelig førstegangsmamma… I alle fall, jeg sa ikke at jeg selv var lege, for å si det sånn.

Når det er så hissig kan man jo prøve med litt antibakteriell krem – Bacimycin eller Brulidin, men det går jo over uten også. Jeg har smurt med fete kremer når det har virket tørt, men jeg vet ikke om det har hatt noen særlig effekt. Det er i alle fall allerede nesten helt fin på lillebror nå, varte bare et par uker. Og min unge har jo vært supersøt hele tiden, pizzatryne eller ei!

Så bare et tips: ikke book babyfotografering akkurat i den tiden da 😉

 

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Barseltid og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s