Lettrørte førjulsdager

Den er jo egentlig noe kaotisk, denne førjulstiden med små barn. Det er litt for mange pakker som skal handles inn, alt for mange virus som vil vippe oss av pinnen, alltid et par for mange juleavslutninger i barnehagen, som man egentlig ikke har tid til og i tillegg skal man jo på død og liv kose seg så inderlig hele tiden. Det er juleverksted på juleverksted, pepperkakebaking og julegranhandling og julekalendre i bøtter og spann og man må jo ikke glemme å nyte julemusikken også så klart.

Likevel. Førjulstiden med små barn, den er altså så uslåelig fin. Det er jo derfor vi holder på med dette!

Jeg er helt overrasket selv, jeg, over hvor koselig jeg syns dette er. Det er full pupp dagen lang (bokstavelig talt), og natten må kanskje brukes til å skrive julekort og pakke inn kalendergaver, men det gjør jo ingenting. Det er så fint alt sammen, så mye forventning, så mye spenning. Å feire jul med små barn er rett og slett som å være liten selv igjen.

Det er bare ett problem. Og det er denne lettrørtheten, som altså bare vipper meg av pinnen hele tiden. Jeg er jo en sindig dame liker jeg å tro, men lettrørt har jeg alltid vært. En gang gråt jeg så mye at jeg begynte å blø neseblod av Love actually, og det er en helt sann historie. Før jeg fikk barn. Og så ble jeg gravid, og selv om den første julen med barn i magen var preget av kvalme og spying hver gang matlukten ble for sterk, småsippet jeg meg igjennom dagene bare ved tanken på at neste år, neste år, har vi med oss en til på dette.

Og årene etter? Ja, hvor skal jeg begynne. Jeg gråter hver gang vi synger Tenn-lys, jeg får klump i halsen av bare å henge opp kalendergavene, for ikke å snakke om når jeg ser forventningen i øynene på sønnen min når han løper ned trappa for å sjekke om nissen har husket å dra innom (det har han nemlig glemt noen ganger, men han klarer på mystisk vis å lure seg inn på morgenkvisten likevel). Luciatog og Snekker Andersen og Snøfall og nissegrøt og dorullnisser – det blir rent for mye for en stakkar, trøtt småbarnsmor.

Og det ble ikke det dugg bedre av å få en unge til – der man kanskje trodde at hjertet var fullt og tårekanalene ikke hadde plass til mer – så viser det seg at det er plass. Masse plass. Til tårer og snørr og ikke-så-elegant hulkegråt over pepperkakehuspyntingen.

Guttene mine koser seg åpenbart med forberedelsene, og lar seg heldigvis ikke vippe av pinnen av den rare, tårevåte mammaen sin. Og jeg, jeg gleder meg like mye som dem til atter en snufsete jul:-)

2016-12-19-12-06-33

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lettrørte førjulsdager

  1. Kristin sier:

    Hahaha, så gjenkjennelig. Søndag var en av de dagene. Alt for lite søvn, alt for mye innetid, alt for mye snue. Storesøster trasset og sutret og slo lillesøster i sjalusi og alt var bare stress. Så satte vi oss til middagsbordet og tente det fjerde lyset. Alt ble plutselig stille og storesøster var et tent lys selv og strålte av lykke og elsket både mamma og pappa og lillesøster og nissen. Og så tenkte mammaen i tillegg plutselig litt på Aleppo mens vi tente et lys som skulle skinne mest av alt for fred. Needless to say, ellers litt kyniske mamma var fullstendig sjanseløs….. Men jeg har hørt at det er viktig å lære barn at alle slags følelser er en del av livet. Jeg håper det er sant 🙂

    • På tjukka sier:

      ÅÅåh, så fint og trist og vakkert på samme tid ❤ Det er sånn det er! Jeg trøster meg også med at det sikkert er bra for barna mine å lære seg at alle følelser finnes, og alle følelser er greit 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s