Nye retningslinjer for spedbarnsernæring

De nye retningslinjene for spedbarnsernæring kom ut i går – og det har vel ikke så veldig mange ventet i spenning på – bortsett fra nerder som meg, så klart. Pluss de hissige debattantene som ikke klarer å bli enige om fullamming i 4 eller 6 måneder er best da – det har jeg jo tatt grundig for meg en gang tidligere.

Men det har vært nokså stille fra begge de kantene siden de nye retningslinjene ble sluppet faktisk. Stille før stormen kanskje? Njæ, jeg tror de faktisk ikke har funnet noe å hisse seg opp over jeg, for en gangs skyld. Ingen av dem. For de nye rådene er jo egentlig slett ikke nye (i motsetning til hva Aftenposten prøver å overbevise oss om), de er som før, bortsett fra at de er mye rundere formulert.

Nesten som jeg ville gjort det selv faktisk! Jeg oppsummerer det som står jeg: amming er bra, morsmelkerstatning er også helt fint om ammingen ikke fungerer, og dere kan begynne med fast føde når barnet er mellom 4-6 måneder gammelt. Så enkelt, så fint, og så rundt og diplomatisk formulert. Me like 🙂

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Amming, Barseltid. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s