Knipeøvelser – apper og tips til gjennomføring

I forrige innlegg ble vi enige om at bekkenbunnstrening og knipeøvelser faktisk bør og kan og må gjennomføres, og vi ble vel enig om en mengde som ikke var helt uoverkommelig og, eller hva? Jeg syns i alle fall faktisk det, litt intensiv trening i 8-12 uker, før vedlikehold 2 ganger ukentlig. Burde la seg gjøre, selv for en litt bedagelig anlagt dame som meg.

Men det sklir så ofte ut, eller hva? Etter et par runders opptrening, noen mer eller mindre tafatte forsøk på vedlikeholdstrening, litt googling og rådslagning med venninner, kommer noen konkrete tips til å få dette gjennomført. Eller, faktisk, det er egentlig bare ett eneste, enkelt og viktig tips som jeg virkelig anbefaler alle å følge, og det er (trommevirvel)…:

  • ta tiden

Så enkelt! Sett på stoppeklokken, eller bruk en app til formålet, og sørg for lange nok og mange nok knip, men ikke for lange og for mange. Da mister du bare motivasjonen, og ikke minst oversikten over hvor mye du har knepet denne dagen, og om du egentlig har nådd målet ditt.

Første gang jeg trente meg opp brukte jeg stoppeklokken på telefonen, knep i 8 sekunder (og ble da god på 8-gangeren igjen) 10 ganger. 3 sett daglig, personlig liker jeg å gjøre alle settene på en gang, men det kan du gjøre som du vil med. Noen venninner har fått en fin rutine ved å knipe på morgenen før de står opp, ved barne-tv og i sengen før de sovner. Det er for øvrig en ganske bra søvndyssende aktivitet og 😉 Jeg likte derimot best å gjøre en greie ut av det – ta frem yogamatten, gjerne mens jeg så på tv, og kombinere 3 sett med noen andre øvelser jeg drev med for bekken og mage. Bare bli ferdig med det for dagen.

Gang nummer to brukte jeg denne appen for å holde kontroll på seriene:

2017-09-03 20.19.16

Det finnes mange andre, er bare å prøve seg frem. Jeg bruker den enda, jeg syns den er grei, for jeg kan litt lettere konsentrere meg om andre ting enn nedtellingen mens jeg holder på. Har du en favorittapp, gi meg gjerne beskjed.

Når du blir sterkere, skal du gjøre knipeøvelser mens du gjør andre ting. Dette kan være en litt tricky overgang. Det finnes en norsk app med knipeøvelser og treningsprogram, den ser slik ut:

2017-09-03-20-19-30.png

Jeg har prøvd den, jeg syns jeg fikk noen nyttige tips der, spesielt på nivå 3 (eller det mest avanserte nivået). Jeg syns imidlertid ikke den var så nyttig som en treningsapp, hvor man kunne kjøre programmet med nedtelling og sånt, der er en stoppeklokke eller en enklere nedtellingsapp greiere. Den er laget av en fysioterapeut, og jeg har i alle fall ikke funnet noe galt med den. Syns absolutt den kan være verdt de små kronene den koster om du vil ha tips til litt mer avanserte øvelser.

Kari Bø har selv laget en treningsvideo som ligger gratis tilgjengelig her (core wellness). Jeg har ikke prøvd den, men det har jeg som mål å få til. Skal gi dere tilbakemelding om hva jeg syns.

OK, vi klarer dette, ikke sant? Lettere sammen! Mitt mål er opptrening ut september igjen. Jeg begynte for et par uker siden og kjenner stor bedring allerede. Sist jeg trente spensthopp på kasse måtte jeg ikke konsentrere meg for ikke å lekke engang – jubel! Deretter skal jeg religiøst opprettholde vedlikeholdstreningen. For resten av livet. Basta! Lykke til!

Om På tjukka

34 år gammel lege og nybakt 2-barnsmor. Holder på med en doktorgrad om noe helt annet enn svangerskapsomsorg og spedbarnstid, men med tanke på hva jeg har brukt av tid på research på de siste årene, er jeg vel bedre skikket til å skrive om nettopp det. Liker våren, god mat, reiser og mannen min. For ikke å snakke om superguttene våre. Syns mennesker som ikke er litt rare ofte er ganske kjedelige. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn!
Dette innlegget ble publisert i Barseltid, Fødsel, Graviditet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s